Очаквано, туристическият трафик към Гърция през граничен пункт "Кулата-Промахон" рязко

...
Очаквано, туристическият трафик към Гърция през граничен пункт "Кулата-Промахон" рязко
Коментари Харесай

Мъченици от опашката за Гърция: За 6 часа едва минахме 10 км

Очаквано, туристическият трафик към Гърция през граничен пункт "Кулата-Промахон " внезапно се усили през днешния ден.

Колоната от леки коли, изчакващи по трасето на автомагистрала "Струма ", е близо 11 километра, оповестиха от Граничната полиция. Забавянето е най- към този момент поради засилените инспекции на гръцките здравни управляващи, които правят тестване за ковид на огромна част от преминаващите, оповестява БНР.

В края на опашката джипиес-координатите посочваха 11 километра разстояние до граничния пункт "Кулата ".

Ето какво споделиха чакащите:

"От 8.30. Сега е 14.00 часа. Шест часа към този момент. Шест часа - 10 километра ".

"В 8.40 пристигнахме малко след "Шела " на Левуново и към този момент пет часа и половина почти чакаме. Идеално е. Водата ни свърши, само че скоро ще минем. Половин час още, което по отношение на това, което сме минали, е малко ".

Това, което впечатлява е, че пътуващите са спокойни и ясно осъзнават, че това пътешестване е техен избор.

Още в ранните часове на деня потокът туристи, тръгнали към Гърция, се усили внезапно. Леките коли са най-вече от Румъния, Сърбия и България.

Много са и рейсовете, ангажирани от туроператори, за еднодневна или по-дълга отмора. Екипи на Пътна полиция провеждат подреждането на колите по магистралното трасе преди пункт „ Кулата “, като едната лента е освободена за коли със особено предопределение.

Гранична полиция следи за обстановката в самата зона, като не позволява коли да влязат по обиколния път сред околните села. На четири трасета нашите екипи пропущат леки коли, и по едно за камиони и рейсове, които към този момент са се изтеглили към Гърция.



На „ Промахон “ обаче гръцките управляващи правят засилен здравен надзор, като се тестват освен жители от трети страни, само че и тези от страните членки на Европейски Съюз.

Причината за фрапантните ограничения е внезапното нарастване на инфектираните с ковид у нас, в Сърбия и Румъния. Освен това сръбските жители могат да влязат в южната ни съседка само през нашата страна, защото Гърция затвори за туристи границата си със Северна Македония.

До неделя ще бъдат отворени и другите гранични пунктове - „ Ивайловград ", "Капитан Петко челник " и "Маказа ", само че от понеделник 6 юли, гръцките управляващи оповестиха, че единствено на "Кулата-Промахон “ ще се пропущат туристи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР