Очаквано строителната компания Артекс е обжалвала пред съда решението на

...
Очаквано строителната компания Артекс е обжалвала пред съда решението на
Коментари Харесай

Очаквано "Артекс" обжалва спирането на "Златен век"

Очаквано строителната компания " Артекс " е обжалвала пред съда решението на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) да спре изглаждането на постройката " Златен век ". За това се схваща от известие на ДНСК, която ще препрати жалбата в Софийския административен съд.

34-етажната постройка в софийския кв. " Лозенец " е най-големият план на строителната компания. До прекъсването му се стигна откакто се разбра, че високопоставени политици са купували от " Артекс " първокласни жилища на цени под пазарните, а това възобнови подозренията на протестиращите против градежа жители, че депутати от ГЕРБ са прокарали законова корекция, от която " Артекс " са се възползвали.

Инициативен комитет от " Лозенец ", в който има и общински съветници, стачкува против строителството повече от година, само че преди абсурда с жилищата, виновните институции не намираха проблем. Спирането на строителството беше оповестено след среща на предприемчив комитет от протестиращи с премиера Бойко Борисов на 8 април. От компанията незабавно обясниха решението с напън на улицата и оповестиха, че ще апелират.. Писмената тъжба е получена от администрацията на 25 април - последния работен ден преди великденските празници.

Съдът ще преценя кой е прав в разногласието за законността на строителството, откакто самите държавни и общински институции изпаднаха в несъгласие и смениха мнението си за това дали е строителното позволение на компанията е годно, или не.

Досега " Артекс " са построили десетина етажа от постройката. Заповедта за прекъсване влиза в действие незабавно, а по съществото на разногласието следва да се произнесат две правосъдни инстанции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР