Очаквано след задълбочени дебати и дискусии, правителството днес одобри законопроекта

...
Очаквано след задълбочени дебати и дискусии, правителството днес одобри законопроекта
Коментари Харесай

Кабинетът одобри законопроекта за Държавния бюджет за 2018г.


Очаквано след задълбочени диспути и полемики, държавното управление през днешния ден утвърди законопроекта за Държавния бюджет на България за 2018г. и тригодишната бюджетна прогноза за интервала 2018 – 2020г. Това сподели финансовият министър Владислав Горанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

На съвещанието са утвърдени и законопроектите за бюджета на НЗОК и за бюджет на Държавното публично обезпечаване за идната година.

„ Добрата фаза на икономическия цикъл и успокояването в икономическите субекти дават опция да отчетем един много сериозен за следкризисни равнища напредък. Стратегията на държавното управление за поетапно понижаване на недостига и за осъществяване на главните цели от държавната стратегия са намерили място във финансовата рамка за идната година. По моя оценка, той е един добър бюджет, който ще даде опция с изключение на осъществяването на главните политически цели на държавното управление в образованието, в областта на сигурността, в областта на обществената инфраструктура, в областта на физическата инфраструктура, ще даде опция и за обикновено действие на всички държавни органи и институции ”, сподели той.

Предстоят и диспути в българския парламент. „ Имам уверението на нашите съдружни сътрудници, с които дружно съставихме държавното управление, че те са задоволени от рамката и бюджетът ще бъде подсилен в българския парламент. Разбира се единствено Народното събрание може да реши какъв ще е окончателния вид на финансовата рамка за идната година, само че моите упования са, че не би трябвало да има изненади в Народното събрание при гласуването и разискването на бюджета ”, сподели Горанов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР