Очаквано с пълно болшинство от 943 гласа, 0 против и

...
Очаквано с пълно болшинство от 943 гласа, 0 против и
Коментари Харесай

ГЕРБ преизбра Борисов за лидер, партията поема курс към предсрочни избори

Очаквано с цялостно мнозинство от 943 гласа, 0 срещу и 0 въздържали се Бойко Борисов беше избран отново за ръководител на ГЕРБ от 7-то Национално заседание на партията.

Партията поема курс към предизвикателство на предварителни парламентарни се споделя в Декларация на форума, основава и непрекъснат избирателен щаб.

Председателят на Европейската национална партия Манфред Вебер пристигна към час и половина след началото на събранието, с цел да поддържа Борисов.

Кандидатурата на Борисов бе издигната от Томислав Дончев и Даниел Митов.

След това от своя страна Борисов предложи Даниел Митов и Томислав Дончев за негови заместници. Изборът им беше анблок- 942 гласа " за " двамата по едно и също време.

Борисов предложи още за член на ИК - Делян Добрев, " издига се шеметно, става огромен шеф, потвърден експерт ".

Следващите, което Борисов предложи за членове на ИК, са кмета на Стара Загора Живко Тодоров, кмета на София - Йорданка Фандъкова, кмета на Бургас - Димитър Николов, някогашния началник на Народното събрание - Цвета Караянчева, някогашния кмет на Пловдив - Иван Тотев, някогашния обществен министър - Деница Сачева, някогашния министър на опазването на здравето - проф. Костадин Ангелов, някогашния министъп на културата - Вежди Рашидов, Тодор Тодоров, Тодор Кръстев, Илтер Садъков.

Те също бяха препоръчани за гласоподаване накуп - и получиха утвърждението на залата.

По предложение на Борисов някогашният началник на Народното събрание Димитър Главчев оглави Контролната комисия на ГЕРБ.

" Г-н министър председател, качвай се на коня, поведи си партията и се връщайте във властта ", това съобщи в прочувствено послание към актива на ГЕРБ някогашният министър на културата Вежди Рашидов.

ГЕРБ е единствената рационална опция за жителите, ще се върне на пътя на победите”, съобщи по-рано при доклада на Изпълнителната комисия (ИК) Живко Тодоров, член на комисията и кмет на Стара Загора.

Пред делегатите той акцентира, че политическата мощ е доста добре структурирана на национално и на районно равнище. „ Въпреки това има още доста работа, с цел да потвърдим, че ГЕРБ е единствената рационална опция за жителите, за страната”, посочи Тодоров.

„ ГЕРБ има не просто ръководител на партията, а същински водач, и считам, че с неговото преизбиране ще бъдем поведени към нова поредна победа на изборите”, съобщи в отчета кметът на Стара Загора.

„ Днес се навършват тъкмо три месеца, откогато страната се ръководи от „ Продължаваме Промяната”. Днес всеки български жител изпитва смяната на гърба си “, сподели Деница Сачева.

Високите цени на стоките от първа нужда бяха част от главната рецензия на Сачева към ръководещите. „ Безпрецедентни цени на хляба, на тока, газа, олиото. Изнемогващи от високите цени на тока лечебни заведения, учебни заведения, детски градини, обществени домове. Липса на съответни обезщетения за бизнеса и публичните институции, а всеки, който изиска помощ, е застрашен да получи инспекция на финансовото положение “, съобщи тя.

По думите й пенсионерите са оставени на произвола на ориста, като 1 милион от тях живеят под прага на бедността.

Делян Добрев пък разяснява цената на газа. „ Газът е безценен, тъй като Европа се възвръща бързо и употребява доста газ. Останалите страни в Европа дадоха помощи, а ние не направихме нищо. Поканихме синдикатите и работодателите по време на предизборната акция. Измислихме нова формула. През юли предходната година предложихме да се заложи буфер, който да се компенсира бизнесът за скъпия ток и газ, това щеше да удържи инфлацията “, сподели той.

Добрев напомни, че предлагането на ГЕРБ за отплата е било отхвърлено от ръководещите. „ В края на ноември с образуването на 47 Народно събрание внесохме предложение за отплата с 75%, само че те го отхвърлиха. Опитаха се да го прекопират. Дадоха нещо сходно, само че то излезе недъгаво. Аз съм сигурен, че професорите в Харвард ще се срамят от този модел”, означи той.

Според него инфлацията ще бъде сменена от криза. „ Имаме чудовищна инфлация, която броди из България и изяжда приходите на хората. В Европа също я има, само че там е на половина по-малка, тъй като дадоха отплата. Нищо хубаво няма да се случи. Ще става доста по-лошо. Ще се появи и звярът на рецесията “, акцентира Добрев.

„ Днес е значимо да осъдим съветската инвазия и на процедура с действителни дейности. Санкциите са единствено един от инструментите”, съобщи Даниел Митов.

„ Украйна има потребност от действителна помощ, а българското държавно управление е нерешително и колебливо. Трябваше да кажем на ръководещите, че при сходни обстановки се образува спешен щаб”, добави той.

Днес е значимо да осъдим съветската инвазия и на процедура с действителни дейности. Санкциите са единствено един от инструментите”, съобщи Даниел Митов.

„ Украйна има потребност от действителна помощ, а българското държавно управление е нерешително и колебливо. Трябваше да кажем на ръководещите, че при сходни обстановки се образува спешен щаб”, добави той.

„ Трябва да поговорим за предишното. Трябва ли да се усещаме отговорни, че сме носили отговорността за ръководство на страната едно десетилетие? Това е чест. Ние управлявахме в интерес на жителите. Трите мандата на ГЕРБ ще останат като знак на непоклатимост и успокоение “, сподели Томислав Дончев.

Той уточни, че ГЕРБ са управлявали с поддръжка, а не по стичане на събитията. „ Управлявахме, тъй като хората ни даваха решителна поддръжка, а не от случайност и шанс. България се ръководи от коалиция на омразата. Между тях няма свързващ детайл. Единственото, което ги сплотява, е омразата по отношение на другите. Омразата е липса на цел. Точно поради това резултатите от това ръководство са толкоз пагубни. Имаме кадрови недоразумения и липса на резултати. Имаме ли План за възобновяване? Антикризисни ограничения? Промяна има, само че към по-лошо. Гражданите имат потребност от опция “, сподели Томислав Дончев.

ГЕРБ организира VII Национално заседание на партията през днешния ден. Най-висшият партиен конгрес ще преизбере Бойко Борисов за водач на групировката, защото четиригодишният му мандат е изминал на 26 ноември предходната година.

Делегатите посрещнаха на крайници водача си Бойко Борисов, който влезе в залата, съпроводен от двамата си заместници - Томислав Дончев и Даниел Митов.
Форумът бе открит от националния координатор на партията Никола Николов, който регистрира, че участват нужните по правилник брой делегати. За ръководител на събранието бе определен Цветомир Паунов.

ВИП посетител на най-висшия конгрес на ГЕРБ е ръководителят на парламентарната група на Европейската национална партия Манфред Вебер.

Видеообръщение към делегатите насочи генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес.

" Правителствата, преведени от теб, скъпи Бойко, пазеха финансовата непоклатимост. Направиха се огромни вложения. В момента страната се ръководи от коалиция на омразата. ГЕРБ би трябвало да работи за ново ръководство на страната, да сътвори условия за непоклатимост на на страната. И във всеки миг да имате подготвеност да поемете ръководството на страната ", сподели Антонио Лопес.

Отчет на Изпълнителната комисия на партията показва членът на ИК и кмет на Стара Загора Живко Тодоров.

98 567 са членовете на ГЕРБ все още, регистрира Тодоров. Над 1,1 млн. лева дарения е раздала партията от 2017 до 2021 година за хора в потребност, на църкви, джамии и обществени институции.

" ГЕРБ има същински водач, който ще ни докара до последваща победа. Периодът на съпротива ни даде най-ценното - време да се вгледаме в себе си, да се изправим, да стегнем редиците си и да станем по-силни ", сподели Живко Тодоров.

В прочувствено слово Спас Гърневски прикани за предварителни избори наесен.

" Ние всички сме родени от българска майка на тази земя и нямаме право да оставяме в раздори на децата си ", прикани кметът на Кюстендил Петър Паунов, който е от Съюз на демократичните сили.

" ГЕРБ остава най-голямата партия в фамилията на европейските партийни организации. Винаги сме отстоявали единството на Европейски Съюз. С огромна паника виждаме, че в сегашната обстановка държавното управление е некадърно. Президентът Радев приказва, че Крим е съветски. В момента нашите мисли са с всички, които отбраняват своята страна ", сподели в словото си евродепутатът Андрей Ковачев.

Официално Бойко Борисов е ръководител на ГЕРБ от 10 януари 2010 година, От основаването на партията на 3 декември 2006 година, когато бе кмет на София и законът забраняваше на градоначалници да имат свои партии, ГЕРБ официално се ръководеше от Цветан Цветанов, а Борисов бе неофициален водач.

Последно Борисов е преизбиран за водач на ГЕРБ на 26 ноември 2017 година единомислещо при очевидно, само че закрито за медиите гласоподаване на 4-ото национално заседание на партията, в което вземат участие 1084 делегати.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР