Очаквано с оглед на новините от последното денонощие, Испания вече

...
Очаквано с оглед на новините от последното денонощие, Испания вече
Коментари Харесай

Испания смени Рахой, социалист ще стане премиер

Очаквано предвид на новините от последното денонощие, Испания към този момент е без държавно управление. Причината - сполучлив избор на съмнение против кабинета на Испанската национална партия, воден от Мариано Рахой.
176 гласа бяха нужни, с цел да падне настоящето държавно управление и те бяха реализирани без особена драма, демонстрира информация във в. El Pais. Всъщност 180 бяха гласовете против кабинета на Рахой, 169 души го поддържаха, а единствено 1 народен представител се въздържа.
Мястото на Рахой ще бъде заето от 46-годишния водач на испанските социалисти Педро Санчес. Причината се крие в процедурата по вота, която в тази ситуация е такава, че не постанова осъществяване на нови парламентарни избори мигновено и може да има държавно управление в границите на сегашния парламент. Все отново има една условност - крал Фелипе VI би трябвало да утвърди Санчес за нов министър председател, само че се чака с това да няма проблем. Проблем обаче е конфигурацията в испанския парламент - Испанската социалистическа партия не може да ръководи без поддръжката от каталунските сепаратисти, баските и " Подемос ", а въобще не е несъмнено какво ще изискат тези три партии от Педро Санчес. Затова и апелите в испанските медии Санчес да назначи дата за избори са доста мощни. Социалистическият водач обществено сподели преди вота, че ще насрочи дата " за след няколко месеца ". А Алберт Ривера, водачът на четвъртата по мощ партия в Испания - " Киудиданос ", предизвести, че деликатно ще следи връзките сред Санчес и новият каталунски министър председател Ким Тора, който Ривера назова " расист ".
До сегашната обстановка се стигна, откакто испанският съд разгласи по делото " Гуртел " за отговорни някогашни членове на партията на Рахой за основаване и потребление на черна каса – запас, който се е употребил за противозаконни действия, най-много за политически подкупи. Рахой не беше упрекнат, само че неговите показания бяха избрани за " неправдоподобни " от съда. Точно по тази причина испанските социалисти предизвикаха избор на съмнение против испанския министър председател.
Още преди да стане явен крайният резултат, Рахой одобри провалянето си, като сподели пред Народното събрание, че вотът " евентуално ще мине ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР