Очаквано резултатите от референдума в четирите украински области са със

...
Очаквано резултатите от референдума в четирите украински области са със
Коментари Харесай

След референдумите: Очаква се Русия да обяви анексиране на четирите украински области

Очаквано резултатите от референдума в четирите украински области са със стойности близки до 100 % в интерес на присъединение към Русия. Проруските сепаратистки водачи към този момент приканиха президента Путин за банкет на териториите. Очаква се съветският водач да разгласи анексирането в тирада пред двете камари на Народното събрание в петък. Киев и Западът жигосаха допитванията като противозаконни и опорочени.

Украйна дефинира Русия като незаконна страна, която краде нейна суверенна земя под прикритието на подправен избор. На него бяха призовани повече от 4 милиона души, които живеят върху 15 % от територията на Украйна. На Червения площад в Москва към този момент е издигната естрада с великански екрани и лозунги " Донецк, Луганск, Запорожие, Херсон - Русия! ". Руската дума приветства резултатите.

" Нека поздравим нашите братя, всички взели участие във вота за присъединение към Русия. Референдумите бяха извършени сполучливо ", сподели Вячеслав Володин - ръководител на Държавната дума на РФ.

Русия не управлява изцяло четирите региона, където се гласуваше. В случай, че те бъдат анексирани, сраженията и фронтовата линия ще се окажат на съветска територия, най-малко от позиция на Москва. А това може да докара до възможен ултиматум към Киев и Запада.

" Няма да има референдум, ще има съд в Хага. " - този девиз в Запорожие посреща евакуирани украинци.

" Резултатите са завършени на хартия, само че в реалност хората не гласоподаваха, интензивността не беше висока. Хората са мощно срещу референдума, никой не желае присъединение към Русия. Никой. Но при този напън - хората са уплашени, опасяват се от всичко ", сподели Альона Сюрган, евакуирана от Херсонска област:

" Аз не гласувах, в нашето обитаемо място съвсем всички се криеха и не желаеха да гласоподават ", сподели Денис, евакуиран от Херсонска област.

Съединените щати оповестиха, че дружно с Албания, ще внесат в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации резолюция, осъждаща референдумите в окупираните елементи на Украйна.

" Ако бъдат признати, подправените референдуми на Русия ще отворят кутия на Пандора, която не можем да затворим. Ако Русия избра да избегне отговорност тук, в Съвета, ще се обърнем към Общото заседание с цел да изпратим недвусмислено обръщение към Москва. Светът би трябвало да се сплоти и да отбрани Хартата на Организация на обединените нации ", сподели Линда Томас- Грийнфилд - дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации.

Прилагането на Кримски сюжет ще значи, че няма защо да се приказва с сегашния президент на Русия, уточни украинският водач Зеленски.

" Русия би трябвало да бъде изключена от всички интернационалните организации. Ако това е комплицирано от процедурна позиция, присъединяване й би трябвало да бъде прекъснато. Необходими са нови твърди наказания против Русия. Всяка анексия в актуалния свят е закононарушение против всички страни, които държат на нерушимостта на границите ", сподели той.

Очаква се Западът да усили оръжейните доставки за Киев и да затегне още повече финансовите наказания против Москва, които и в този момент са най-строгите, налагани в миналото на огромна стопанска система в най-новата история.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР