Очаквано Рафаел Надал стигна до финала на Откритото първенство на

...
Очаквано Рафаел Надал стигна до финала на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Надал е на финал в Ню Йорк

Очаквано Рафаел Надал стигна до финала на Откритото състезание на Съединени американски щати. Испанецът победи Матео Беретини със 7:6 (6), 6:4, 6:1 и ще спори за купата с Даниил Медведев, който спря Григор Димитров.

Испанецът следва да се бори за четвърти трофей в Ню Йорк и общо 19-и в шампионатите от Големия шлем. Матадора имаше проблеми единствено в първия сет, когато отрази два следващи сетбола в тайбрека, само че обърна от 4:6 до 8:6 в своя изгода.

Така в неделя от 23,00 часа (б.в.) следва да забележим борба сред 33-годшният Рафа и 23-годишният руснак. Двамата се срещнаха за първи път предишния месец на Canadian Open, когато Рафа завоюва изрично с 6:3, 6:0. Надал има 12 финала в Големия шлем на клей, само че към този момент и 10 на твърди кортове - по пет на Australian Open и US Open.

" Първият сет беше малко разочароващ, защото имах много точки за пробив, а не ги осъществих. Оцелях в тайбрека, взех пробив във втория и това промени всичко. Супер благополучен съм, че съм на финала на US Open, " съобщи Надал. Така в годишната АТР Race класация Надал към този момент има преднина от 1160 точки пред Новак Джокович и още веднъж може да си върне първото място по-късно през сезона.

Най-много финали в Големия шлем: Федерер - 31, Надал - 27, Джокович - 25, Лендъл - 19, Сампрас - 18
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР