Очаквано номинираният от ГЕРБ Пламен Младеновски е единственият кандидат за

...
Очаквано номинираният от ГЕРБ Пламен Младеновски е единственият кандидат за
Коментари Харесай

Очаквано кандидатът на ГЕРБ е без конкуренция за шеф на КЕВР

Очаквано номинираният от ГЕРБ Пламен Младеновски е единственият претендент за началник на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). В момента той е шеф на дирекция " Електро- и топлоенергетика " в регулатора.

Освен нов началник, Народното събрание би трябвало да избере и четирима нови членове на енергийната комисия - двама енергийни комисари, един във водния бранш и един икономист. Подмяната е поради приключване на мандата на сегашни членове на КЕВР, в това число и на ръководителя Иван Иванов.

Сигурно все още наподобява избирането на възможния ръководител Младеновски и на претендента за комисар във водния бранш - Димитър Кочков, който и сега е на този пост.

За двете места за комисар, отговарящ за енергетиката, са препоръчани двама от сегашните ѝ членове – Евгения Харитонова, номинирана от ГЕРБ, и Владко Владимиров, който е изидгнат от депутата и ръководител на НФСБ Валери Симеонов.

ГЕРБ имат още две номинация за енергиен комисар – на сегашния член на управлението на общинското сдружение " Топлофикация-София% Валентин Терзийски. Терзийски се свързва с Христо Ковачки, защото е работил в негови сдружения през годините. Другият препоръчан за енергиен комисар от ръководещата партия е работещият в " Български енергиен холдинг " Георги Добрев. Кандидат за поста, само че препоръчан от " Воля ", е и Кремен Георгиев. Той ръководеше столичната топлофикация преди Терзийски и също се свързва с бизнеса на Ковачки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР