Очаквано, макар и странно, Международният олимпийски комитет взе решението да

...
Очаквано, макар и странно, Международният олимпийски комитет взе решението да
Коментари Харесай

МОК обяви: Без бокс, вдигане на тежести и петобой в Лос Анджелис през 2028-а

Очаквано, въпреки и необичайно, Международният олимпийски комитет взе решението да извади три спорта от програмата на Игрите в Лос Анджелис през 2028 година.
Потърпевши са бокса, повдигането на тежести и модерният петобой. Новината бе обявена от президента на МОК Томас Бах. На тяхно място в графика за осъществяване на Олимпиадата ще попаднат надпревари по скейтборд, сърф и спортно катерене.
" Решението за вкарването на тези три спорта, които са ориентирани към младежта, бе взето след сериозния им триумф в Токио 2020, ангажираността към нововъведенията изразена от уредниците на Лос Анджелис 2028, както и сериозният интерес и дълбоки корени, които те имат в Калифорния ", изясни решението Бах.
Редно е да се означи, че повдигането на тежести е олимпийски спорт от далечната 1896-а година, а боксът и петобоят от 1912-а година. Все отново, те ще имат шанса да са част от програмата на Лос Анджелис 2028, само че ще би трябвало да се преборят с конкуренцията на спортове като бейзбол, софтбол, карате, скуош, лакрос, крикет и поло, които могат да бъдат включени еднократно в Игрите!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР