Очаквано ГЕРБ не е съгласна с президента Радев за ветото

...
Очаквано ГЕРБ не е съгласна с президента Радев за ветото
Коментари Харесай

ГЕРБ отхвърля ветото за Ф-16 още в петък

Очаквано ГЕРБ не е съгласна с президента Радев за ветото върху договорката за F-16, което той наложи през вчерашния ден.

" Мотивите на президента са свързани с две значими неща - че се е приело по бързата писта решението за Ф-16 и че няма нужният консенсус. Аз мога да кажа, че е естествена процедура ратификация да се гласоподава на две четения в един ден.

Второ, считам, че задоволително доста се приказва в продължение на години за това какъв аероплан ни би трябвало, по какъв начин ни би трябвало и в комисията по защита и в зала задоволително хора приказваха за и срещу ", съобщи ръководителят на Комисията по защита в Народното събрание ген. Константин Попов, някогашен шеф на Военновъздушни сили.

" Що се отнася до консенсуса, в България има консенсус за нашата евроатлантическа ориентировка. Имаме консенсус, че на нас ни би трябвало нов съвременен, военен аероплан. Ф-16 е един прелестен аероплан и прелестна опция българските Военновъздушни сили да са съвременни и чудесно оборудвани. Това ще има отражение и в Сухопътни войски и във Военноморски сили. ", отсече генералът от авиацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР