Очаквано бившият президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес беше

...
Очаквано бившият президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес беше
Коментари Харесай

Задържаха Луис Рубиалес на летището в Мадрид

Очаквано някогашният президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес беше арестуван на летище “Барахас ” в Мадрид при кацането си в страната през днешния ден по обяд. Той се прибра от Доминиканската република.

Преди дни беше издадена заповед за ареста на Рубиалес по съмнение във финансови измами от времето му като началник на централата. В тази връзка управляващите го задържаха незабавно при прекосяването на митническия надзор. Оттам той беше изведен през непряк излаз и откаран с микробус.

На 20 март бяха осъществени претърсвания и изземвания в централата на Испанската федерация, в дома на Рубиалес в Гранада и на друго адрес, а бяха напревени и няколко ареста. Предполагаемите закононарушения са корупция, пране на пари и други нередности, осъществени през последните пет години от мандата на някогашния президент. Конкретно обект на следствие е контрактът със федерацията на Саудитска Арабия, съгласно който шампионата за Суперкупата на Испания се реалокира в азиатската страна.

“Кадена Сер ” оповестява, че в дома и в хотелската стая на един от околните сътрудници на Рубиалес са били открити 320 000 евро в кеш.

Отделно Рубиалес е разследван за случая с целувката на Джени Ермосо, като по това обвиняване прокуратурата желае 2,5 години затвор за него.

Самият някогашен президент отхвърля виновност и даже се съгласи да се завърне в Испания по-рано, откакто по принцип планираше да го стори на 6 април.

По информация на " Спорт " Рубиалес е бил откаран в ареста в прилежащия до летището град Трес Кантос, а на следващия ден ще се яви пред арбитър в град Махадаонда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР