Очакванията за това, което трябваше да се случи, бях по-високи

...
Очакванията за това, което трябваше да се случи, бях по-високи
Коментари Харесай

Държиков коментира фиаското около алтернативните проекти за галерията на Гладстон

Очакванията за това, което трябваше да се случи, бях по-високи от това, което действително се случи. Така зам.-кметът по просвета Александър Държиков разяснява приключилата среща за показване на различните планове за галерията на ул. " Гладстон ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Както към този момент писахме, дебатът завърши с същинско крушение и по-скоро не се случи.  

" Всички присъстващи чакаха нещо по-детайлно, чакаха по-голяма изясненост по плана и по-късно да вземат отношение по него. И моите упования бяха същите, за съжаление организаторите на това публично разискване или не се бяха подготвили, или по други аргументи сътвориха атмосфера, която не разрешава на присъстващите да влязат в елементи по плана ", съобщи Държиков. 

По отношение нападката към Общината, че не подписва позволение, което да разреши на арх. Петкана Бакалова да опише за разработката си, предпазена с уговорка за дискретност, то зам.-кметът по просвета съобщи, че това позволение е изникнало в последния миг. " Аз по този начин и не разбрах точната уговорка и какви са следствията, тъй като в последна сметка - който желае да представи проект, не излага секретна документи. "

В последна сметка стана ясно, че арх. Петкана Бакалова ще приключи контракта си с компанията - реализатор " ГБС " и след това ще разкрие пред обществеността плана си чрез обществената мрежа. 

Иначе все още галерията се строи с естествени темпове, извършва се признатият план, несъгласието визира само фасадата, която навлиза надълбоко в тротоара по посока на платното.

" Сега строящият се вид не пречи за възможното бъдещо разширяване на " Гладстон " и съответно на кръстовището с ул. " Преслав ", разясни Държиков.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР