Очакванията за 2020 г. са за задържане на лихвените проценти

...
Очакванията за 2020 г. са за задържане на лихвените проценти
Коментари Харесай

Лихвите ще останат ниски и през 2020 година

Очакванията за 2020 година са за задържане на лихвените проценти на неизмеримо ниски равнища. Това показва ръководителят на Асоциацията на банките в България Петър Андронов в публикация за постоянния бюлетин на асоциацията.

Стратегическо отражение върху банковия бранш в България ще има процеса на присъединение към валутния механизъм ERM II (чакалнята за еврото) и Банковия съюз, част от който бе оценяването на шест български банки от Европейската централна банка (ЕЦБ), показва в своя публикация шефът на Българска народна банка Димитър Радев. В идващите месеците следва крайна фаза в този развой. Изпълнението на поетите от българска страна задължения ще бъде последвано от външна оценка, добавя той.

Самото пускане на процеса на определяне на тясно съдействие на Българска народна банка с ЕЦБ към този момент разшири обсега на взаимната работа на двете институции, показва Димитър Радев. Едно фактическо участие в Банковия съюз ще задълбочи партньорството ни с ЕЦБ. Съгласно разпоредбите на ЕЦБ, тя ще надзирава най-големите банки в България, а специалисти на Българска народна банка ще вземат участие в взаимните надзорни екипи. Останалите банки у нас ще останат под надзора на Българска народна банка, само че за тях непрекъснато ще обменяме информация с ЕЦБ, написа Димитър Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР