Очакванията са застрахователи да разширят продуктовата си линия при застраховането

...
Очакванията са застрахователи да разширят продуктовата си линия при застраховането
Коментари Харесай

Регистриран е бум в търсенето на застраховка за колекционерско уиски

Очакванията са застрахователи да разширят продуктовата си линия при застраховането на скъпи предмети

Съвременното обезпечаване на уникати и скъпи предмети от ден на ден се измества от картини, злато и скъпоценности към коли, часовници и уиски. Ръководителят на отдела за обезпечаване на частни сбирки в American International Group (AIG) Рон Фиам, разяснява, че един от най-интересните сегменти, които означават взрив, е застраховането на уиски. Това най-вероятно ще подтикне някои компании да разширят продуктовата си линия, още повече, че в света следим увеличение на аукционите, на които цената на определени бутилки уиски се пресмята с шестцифрени суми, акцентира той. Предметите на изкуството и ювелирните декорации както и до момента оглавяват листата на застрахованите предмети, само че също по този начин се следи нараснал интерес и към колекционерското уиски като различна инвестиция.
Само през предходната година застрахователният колос записва десеткратно нарастване на поръчките за обезпечаване на уиски. Ръстът на запитванията за обезпечаване на скъпи коли и часовници пък доближава 15% и 20% надлежно.
" Към момента в света се наброяват стотици колекционери на уиски, даже броя приближава 1000. Когато аукционните къщи провеждат два-три аукциона на уиски годишно, а някои бутилки доближават половин милион или даже милион $, това явно заслужава вниманието ни ", заключава Фиама.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР