Очакванията са топлоподаването в софийските квартали, засегнати от аварията на

...
Очакванията са топлоподаването в софийските квартали, засегнати от аварията на
Коментари Харесай

Засегнатите от аварията столични квартали остават без парно и през нощта

Очакванията са топлоподаването в софийските квартали, наранени от повредата на основен топлопровод на Топлоелектрическа централа "Земляне ", да бъде възобновено на следващия ден сутринта, оповестява БТВ.

Аварията остави на студено минимум 24 000 семейства в "Стрелбище ", "Белите брези ", "Красно село ", "Гоце Делчев ", "Хиподрума ", "Мотописта " и "Борово ", в това число четири учебни заведения и седем детски градини.

Въпреки че тя е локализирана към 22:30 ч. през вчерашния ден, по отстраняването се работи от тази заран, тъй като на мястото е имало коли, които трябвало да бъдат репатрирани. Според "Топлофикация " информация е имало в точния момент, а екипите са почнали работа при първа опция.

Те ще би трябвало да работят и през тази нощ. Достъпът до пробитата тръба се оказа сложен, защото топлопроводът минава през частен парцел.

Искрено се надявам, че повредата ще бъде отстранена в границите на тази нощ, сподели по-рано през днешния ден кметът на столицата Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила.

От Столичния инспекторат по образованието обясниха, че часовете в засегнатите учебни заведения през днешния ден са били понижени. Ако ситуацията се окаже съществено, имат подготвеност да разгласят изключителна почивка в засегнатите учебни заведения.

В детските градини са минали на различно отопление на ток, с цел да поддържат подобаващата температура. Ако тя обаче падне под 18 градуса, ще се наложи връщането на деца, сподели Ксения Семизорова, шеф на детска градина "Детелина ".

Ако парното не бъде пуснато в границите на 48 часа, клиентите имат право и на компенсации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР