Очакванията са те да пристигнат до средата на другата седмица.

...
Очакванията са те да пристигнат до средата на другата седмица.
Коментари Харесай

РИК в Русе ще разполага с 13 устройства за пробно гласуване

Очакванията са те да дойдат доникъде на другата седмица.

Това стана ясно от извършен диалог сред регионалния шеф Анатоли Станев и ръководителя на РИК Милена Хинкова. Предстои стартирането и на взаимна осведомителна акция за това по какъв начин да се гласоподава машинно на идния предварителен избор на 2-и октомври. Целта е да бъдат обиколени всички обитаеми места от района, като логистичната поддръжка за процеса ще бъде обезпечена напълно от Областната администрация. „ Този развой е доста значим за цялата страна и е поръчител за това хората да се усещат сигурни, че ще се оправят с гласуването и вотът им в действителност ще бъде регистриран “, съобщи Станев. Най-вероятно осведомителната акция ще стартира от Русе на 8-и септември, като е планувано непрекъснато във фоайето пред Пленарна зала да има три машини. Следващите в листата са Две могили, Ветово, Иваново, Бяла, Борово, Сливо поле и Ценово.

Припомняме, че претендентите за народни представители от Русенско са 236, което е към 12% растеж по отношение на последните избори от 14 ноември предходната година. Тогава искащите да станат депутати в листите от региона бяха 210 от 27 партии и обединения. Сега и политическите сили са с една повече – 28. Най-възрастният претендент за депутат е на 80 години и 3 месеца, а най-младият ще навърши 21 години тъкмо в деня на изборите. Поради Закона за отбрана на персоналните данни имената на посочените лица не могат да бъдат разкрити, споделиха от РИК.

Предстои назначението на секционните комисии, като към този момент са почнали да идват предложенията от кметовете по общини. Към момента секциите в региона ще бъдат 327, като 210 от тях ще бъдат в община Русе. В 290 от секциите ще се гласоподава машинно, защото гласоподавателите в тях са над 300. В останалите 37 вотът ще бъде на хартия.

Машините за гласоподаване на изборите на 2-и октомври се чака да бъдат докарани в Русе ден преди вота, а бюлетините в края на месец септември.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР