Очакванията са, сега използваната десктоп платформа AMD AM4 да остане

...
Очакванията са, сега използваната десктоп платформа AMD AM4 да остане
Коментари Харесай

Неофициално: чипсетът AMD X570 ще бъде представен по време на Computex 2019

Очакванията са, в този момент употребяваната десктоп платформа AMD AM4 да остане настояща до 2020 година – нещо за което AMD от дълго време приказва. Според появилата се нова информация, компанията не има намерение постоянно да сменя сокета, а ще предлага нови чипсети, с които ще се уголемяват функционалните благоприятни условия на дънните платки.

Поредният нов чипсет за AM4 платформата е систематичната логичност AMD X570 , която ще бъде показана по време на ревюто Computex 2019. Информацията е от поверителен слайд, оповестен от тайванските и немските медии. Новият чипсет е предопределен най-вече за новите процесори AMD Matisse (Zen 2), създавани посредством 7 нанометров софтуерен развой. Твърде евентуално е новите CPU да излязат дружно с чипсета или малко по-късно от него.

Главната специфичност на новите десктоп процесори и новия чипсет е поддръжката на PCI Express 4.0 , който е с двойно по-голяма пропускателна дарба, в съпоставяне със настоящия PCI-E 3.0. Известно е, че AMD ще стартира въвеждането на новия интерфейс във видеокартите Radeon Instinct MI50 и MI60, както и в сървърните процесори EPYC от 2-ро потомство.

Слайдът демонстрира, че процесорите AMD Matisse ще могат да се употребяват освен в дъната с новия чипсет X570, само че и със сегашните дънни платки, в това число основаните на бюджетния чипсет A320.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР