Очакванията са до края на месеца да бъдат обявени позициите,

...
Очакванията са до края на месеца да бъдат обявени позициите,
Коментари Харесай

До края на март областна администрация ще обяви 10 стажантски позиции

Очакванията са до края на месеца да бъдат оповестени позициите, за които студентите ще могат да аплайват. На този стадий от администрацията плануват да разгласят 10 позиции, като четири от тях ще бъдат в направление право. Толкова ще бъдат и за учащите се по специалности, свързани с администрацията и ръководството. Другите две места ще бъдат за студенти по архитектура, строителство и геодезия.

„ Надявам се повече младежи да изберат опцията да стажуват при нас, тъй като тук никой да пести сили и сила при образованието на своите стажанти “, разяснява Станев. „ Всеки, който постъпи при нас, въпреки и единствено на стаж, ще бъде уместно оценен и в действителност ще има опцията да бъде част от екипа ни. Вярвам, че бъдещите ни сътрудници ще дадат нови хрумвания за развиването на институцията “, добави още регионалният шеф.

Предвидено е продължителността на стажа да е един месец, като той ще се организира в интервала юли – септември тази година. Всички български студенти, които се образоват в български или в задгранични висши учебни заведения, както и задгранични студенти в българските университети, ще могат да аплайват по национална стратегия от 24-и март до 10-и май. До 8-и юни ще се състоят и интервютата. Идеята е повече студенти да придобият професионален опит в административните структури на всички равнища в цялата страна. По време на стажа студентите не получават заплащане и времето не се зачита за трудов и застрахователен стаж. Успешно миналите ще получат документи. Програмата се реализира посредством Портала за студентски стажове в държавната администрация www.staj.government.bg. Цялата процедура – издание на обявите, кандидатстване и асортимент, класиране, потвърждаване и приемане на студентите – е напълно онлайн, като по този метод се обезпечава гласност и бистрота на всеки стадий.

Припомняме, че през годините Областната администрация в Русе се потвърди като водещ сътрудник при реализирането на сходни начинания. На 11 април с поддръжката на институцията за поредна година ще се осъществят Националните дни на кариерата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР