Очакванията са, че след обсъждането законопроектът ще бъде гласуван, тъй

...
Очакванията са, че след обсъждането законопроектът ще бъде гласуван, тъй
Коментари Харесай

Борис Джонсън претърпя първо поражение при законопроект за Брекзит

Очакванията са, че след разискването законопроектът ще бъде гласуван, защото 17 депутати от Консервативната партия на Борис Джонсън сигурно ще го поддържат, оповестява БНР.

С 328 гласа „ за “ против 301 „ срещу “ Камарата на общините гласоподава за начало на дебатите по законопроекта. Това бе първото гласоподаване в Камарата на общините след идването на власт на Борис Джонсън и първото негово проваляне като министър председател.

Незабавно след гласуването Борис Джонсън съобщи в Народното събрание, че водачът на опозицията е молил за избори от две години. „ Аз не желая избори, само че в случай че депутатите гласоподават да наложат още едно безсмислено отсрочване на Брекзит изборите са единственото нещо, което може да реши въпроса “, сподели Джонсън и удостовери, че партията му ще внесе процедура за общи избори.

От своя страна Джеръми Корбин отговори: „ Той желае да внесе процедура за общи избори. Чудесно. Но първо да приемем проектозакона, тъй че излизането без договорка да отпадне от масата за договаряния “.

По-рано през вчерашния ден държавното управление на Борис Джонсън загуби парламентарното си болшинство откакто депутатът от Консервативната партия Филип Лий дезертира към либералдемократите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР