Очакванията на общинската администрация са обновената Зоологическа градина да отвори

...
Очакванията на общинската администрация са обновената Зоологическа градина да отвори
Коментари Харесай

Вход свободен в Зоологическата градина от откриването й до края на 2019?

Очакванията на общинската администрация са обновената Зоологическа градина да отвори порти напролет или лятото на 2019 година. По този мотив възнамеряват да се направи предложение към Общинския съвет входът за зоопарка да е безвъзмезден до края на годината. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Това ще е като отплата, че пловдивчани чакаха толкоз доста години за зоопарка. Входът ще е безвъзмезден освен за пловдивчани, само че и за посетители на града ", добави градоначалникът.

Иначе той напомни, че въпреки да има планувано дело във Върховния административен съд за зоокъта, администрацията работи. Вече има Акт 16 на трафопоста и захранващите кабели, по този начин всичко за Акт 11 на градината е свършено. Местната администрация има схващане и от Министерството на околната среда и водите за по-ранното вкарване на животни в зоопарка. Това може да се случи след приемането на Акт 15 на зоокъта, т.е. че строителните действия в избрани хабитати са минали.

" Тогава ще стартира идването на животните. Но първо би трябвало да се извървят процедурите по обжалванията ", приключи кметът.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР