Очакванията на избирателите са да се обедини десния вот. Успешена

...
Очакванията на избирателите са да се обедини десния вот. Успешена
Коментари Харесай

Румен Христов: Споразумението с ГЕРБ е рамково, а не коалиционно

" Очакванията на гласоподавателите са да се сплоти десния избор. Успешена беше взаимната работа з европарламента, успяхме да вкараме евродепутат от Съюз на демократичните сили ", това разяснява водачът на сините Румен Христов в предаването " Тази заран " по bTV във връзка съглашението с ГЕРБ за взаимна поддръжка на локалните избори тази есен.

Това е рамково съглашение, а не съдружно, на доста места ще имаме общ претендент и общи листи, само че тук-там ще има и обособени претенденти за кметове, изясни още Румен Христов. По думите му към този момент сигурно има възбрана претендентите на Съюз на демократичните сили да се коалират с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи за локалния избор.

Според него значимото е огромните градове да останат с десни кметове, в градове като Пловдив и София, евентуално няма да има претенденти на Съюз на демократичните сили.

Където имаме изявени претенденти от двете партии, ще ги оставим да се състезават благородно, само че имаме съглашение с ГЕРБ на втори тур да се поддържаме, уточни още Румен Христов.

" По-малкият състезател има по-малко въздействие, само че считам че Съюз на демократичните сили се държи почтено и има своята електорална поддръжка ", безапелационен беше той и означи, че Съюз на демократичните сили не е поемал ангажимент да не се записва в ЦИК за локалните избори.

Нямам терзание от инспекция за финансирането на Съюз на демократичните сили, сподели още Румен Христов. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР