Очакванията на хората бяха, че като се смени властта, главният

...
Очакванията на хората бяха, че като се смени властта, главният
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Не можем просто да изгоним Гешев, трябва да е по законов ред

Очакванията на хората бяха, че като се смени властта, основният прокурор или ще бъде по някакъв метод изпъден или даже ще бъде отмъстително зрелищно задържан, както той правеше с някои обвинени - това не може да се случи. Това съобщи пред Нова телевизия зам.-председателят на Комисията по вътрешен ред в Народното събрание проф. Николай Радулов.

Ако ние вършим по този начин, каква е разликата сред нас и предходните ръководещи, запита риторично той.

По негови думи евентуално до шест месеца обвинител №1 ще бъде заменен, в случай че самичък не си подаде оставката. След това съгласно Радулов евентуално ще бъде заменена и структурата на прокуратурата.

Относно жестокото ликвидиране на жена в Русе той уточни, че е мъчно да се реши по до момента известната информация какъв е бил замисълът. Радулов изрази съмнение, че става дума за похищение с искане за по-сериозен откуп. Вероятно обаче нещо се е объркало, когато са отвличали дамата - евентуално тя ги е разпознала.

Той уточни, че в последните месеци сходни закононарушения се ускоряват. Според него не става дума за елементарен обир, завършил с ликвидиране. Версията му е, че причинителите са се подготвяли за похищение, само че нещо се е объркало.

Радулов бе безапелационен, че би трябвало да има промени в Министерство на вътрешните работи. Той към този момент е разговарял за това с вътрешния министър Бойко Рашков през вчерашния ден. По негови думи е належащо нарастване на броя на районните инспектори и на служителите на реда на терен. По този метод престъпният контингент ще е под наблюдаване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР