Очакванията на бизнеса в глобален мащаб не са били толкова

...
Очакванията на бизнеса в глобален мащаб не са били толкова
Коментари Харесай

Бизнесът не е бил толкова песимистичен за икономическия растеж от 2012-а насам

Очакванията на бизнеса в световен мащаб не са били толкоз песимистични за икономическия напредък от 2012 година насам. 53% от изпълнителните шефове на основни сдружения по света предвиждат спад на растежа през 2020 година при 29% през 2019 година и едвам 5% през 2018 година. Това демонстрира " Годишното световно изследване на PwC измежду бизнес водачите ", в което са включени мненията на близо 1600 бизнесмени от 83 страни по света.

Най-сериозни са терзанията на тези от Северна Америка и Западна Европа, където надлежно 63% и 59% от предприемачите чакат едва икономическо показване през актуалните 12 месеца.

" Спадът в икономическия напредък не е неочакван, имайки поради съществуващата неустановеност във връзка с комерсиалните спорове, геополитическите въпроси и неналичието на явен метод към изменението на климата. Тези провокации не са нови, само че се развиват с нови темпове, по тази причина основният въпрос е по какъв начин да се преборим с тях дружно ", разяснява Боб Мориц, който е ръководител на световната мрежа на PwC.

Директорите не са сигурни в резултатите на личните си компании

Представителите на бизнеса остават скептични и що се отнася до упованията за това по какъв начин ще се показват личните им компании през 2020 година. Едва 27% от участниците в изследването настояват, че са " доста уверени " по отношение на растежа на фирмите си. Това е най-ниският резултат от 2009 година насам и спад с 8% от 2019 година.

Най-уверени са от бизнеса в Китай и Индия, следвани от Съединени американски щати и Канада. От друга страна минимум оптимизъм има в Япония.

Експертите, подготвили изследването, показват, че може да се откри мощна корелация сред настроенията на бизнеса и световния стопански напредък.

" Анализирайки прогнозите на бизнес водачите от 2008 година насам, съотношението сред увереността за 12-месечен напредък на приходите и действителния напредък на международната стопанска система, е доста мощно. Ако приемем, че този разбор е годен и в този момент, то световният напредък би могъл да се намали до 2,4% през 2020 година, което е доста по-ниско от други прогнози, в това число тази на Международния валутен фонд - 3,4% ", се споделя в документа.

Основният риск пред растежа - неналичието на квалифицирани фрагменти

Дефицитът на основни умения на чиновниците остава главен риск за растежа. На това мнение са представителите на бизнеса. Въпреки че те показват повишението на квалификацията като решение на този проблем, не регистрират значителен напредък в тази посока.

" Само 18% от изпълнителните шефове настояват, че са постигнали " забележителен прогрес " в основаването на стратегия за повишение на квалификацията. Това е чувството и измежду работната ръка. В настрана изследване на PwC, 77% от общо 22 000 служащи и чиновници от целия свят споделят, че биха желали да придобият нови умения или да се преквалифицират, само че единствено 33% считат, че им е била дадена опцията да развият цифрови умения отвън ежедневните им отговорности ", става още ясно от изследването. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР