Очакванията към 74-ата сесия на Общото събрание на ООН са

...
Очакванията към 74-ата сесия на Общото събрание на ООН са
Коментари Харесай

Румен Радев разкри рецептата за световна стабилност и справяне с конфликтите

Очакванията към 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации са за реализиране на значителен прогрес за предварителна защита и справяне с споровете и повишение на общата сигурност в света, само че действителността мъчно покрива тези упования .

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Ню Йорк, оповестяват от прессекретариата на президента.

Радев взе участие в тържественото разкриване на сесията. То стартира с одобрение на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш към всички държавни и държавни ръководители на форума.

Президентът уточни, че най-важната причина за гарантиране на стабилността и справяне с споровете е ангажирането с разговор и директната връзка сред държавните водачи в границите на Организация на обединените нации . Тази година тематиката на сесията е ориентирана и към активизиране на многостранните старания за премахване на бедността , която е в основата на доста спорове, за повишение на качеството на образованието, за битка с климатичните промени и за обществено включване.

В отговор на въпрос за изострената изразителност и средата на сигурност в Персийския залив, президентът изрази вяра направените оферти от президента на Иран за деескалация и вижданията , които имат Съединени американски щати и другите сътрудници, да доведат до действително понижаване на напрежението и да се избегне нов евентуален спор в района на Близкия изток.

Помолен да разяснява апелите на политически водачи за подписване на нова нуклеарна договорка с Иран, президентът уточни, че Европейски Съюз към този момент е изразил ясна позиция със Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия и той следва да се извършва. По думите на президента, в случай че този проект бъде неглижиран, това значи да се върнем към изходна точка и да вървим към интензивен и рисков курс към нуклеарно въоръжаване в района на Близкия изток.

Задълбочаването на двустранните връзки сред България и Казахстан и подобряването на свързаността сред Черноморския и Каспийския район разискаха през днешния ден президентите на двете страни Румен Радев и Касим-Жомарт Токаев . Двамата се срещнаха в Ню Йорк в рамките на 74-ата постоянна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Приятелските връзки сред двете страни и стратегическото им географско състояние са отлична основа за задълбочаване на икономическите и комерсиалните контакти, беше общата позиция на президентите Румен Радев и Касим-Жомарт Токаев. Знак за интереса на Казахстан към нова динамичност в комерсиалните връзки и задълбочаване на разговора с България е и повишението на ранга на дипломатическата задача на Казахстан у нас и решението да бъде упълномощен ексклузивен и пълномощен дипломат.

Възможностите за усилването на просветителния и теоретичен продан също бяха разисквани по време на срещата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР