Очакваният силен вятър за днес се развихри първо в Монтана.

...
Очакваният силен вятър за днес се развихри първо в Монтана.
Коментари Харесай

Силният вятър днес удари първо Монтана

Очакваният мощен вятър за през днешния ден се развихри първо в Монтана.

Няколко дървета към този момент са изкоренени в резултат на мощните пориви, като най-фрапиращ е казусът, при който огромен бор се стовари на входа на детска градина „ Калинка”. Дървото, което по принцип се намира в градината е паднало и е препречило цялата улица пред нея, като е затиснало покрива на къща намираща се чак на отсрещния тротоар.

Засега няма информация за потърпевши, за което евентуално способства и фактът, че през днешния ден е почивен ден.

Още няколко дървета са били съборени от мощните пориви, като има и затисната кола. В ж.к. „ Младост” на Монтана огромно дърво е било изтръгнато от земята и се стоварило тъкмо върху паркиран до блок 40 автомобил „ Опел Астра”. Колата е със счупено предно стъкло и огънати ламарини.

За през днешния ден е разгласен жълт код поради мощен вятър в съвсем цяла България. Според предварителните прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология се чака вятър със междинна скорост от към 60 км/ч, а в Северна България се чакат и обособени пориви до 90 км/ч, заяви Канал 3.

Прекършен от вятъра клон от дърво е паднал върху автомобил и в София. Няма потърпевши. В Столичната община досега са подадени няколко сигнала за паднали дървета.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха за "Хоризонт ", че досега най доста сигнали са подадени с областите Монтана и Видин.

Мобилизирани са всички екипи за премахване на последствията от мощния вятър.

Пориви до 90 километра в час в Дунавската низина чакат синоптиците. Предупредителен жълт код поради мощния вятър е в действие за по-голямата част от страната като се изключи най-югоизточните региони.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР