Очакваният с нетърпение у нас дебютен роман на обещаващата американска

...
Очакваният с нетърпение у нас дебютен роман на обещаващата американска
Коментари Харесай

Време за четене: „Бунтът на кралицата“ или трудният избор между любовта и дълга

Очакваният с неспокойствие у нас дебютен разказ на обещаващата американска авторка в YA фентъзи жанра Ребека Рос е тук! В „ Бунтът на кралицата “ (ИК „ Сиела “) мрачни секрети, завърнали се ненадейно от предишното, изправят красивата Бриена пред непостижимата алтернатива да остане вярна на дълга или на любовта, да избере сред фамилията и самата себе си…

С излизането си на американския пазар „ Бунтът на кралицата от американската авторка Ребека Рос провокира възторжена реакция по целия свят измежду читателите на YA (young adult или младежко - бел. ред.) фентъзи, трансформирайки книгата в едно от най-обсъжданите заглавия на предходната година. Още оповестяването на новината, че романът следва да излезе на български език, породи същински възторг измежду многочислените почитатели на жанра в България, очакващи нетърпеливо изданието, което към този момент е по книжарниците!

Провинция Анжелик, кралство Валения, 1566 година Известният подслон Магналия Хаус е от тези образователни заведения, където единствено заможни и надарени девойки биват подготвяни за живота , обучавани да овладяват пристрастеностите си към някое от петте изкуства – музика, драма, изкуство, остроумие и просвета. Приета в Магналия по благосклонност, Бриена надалеч не е от заможно семейство и нито едно от петте изкуства не ѝ се удава по рождение.
 image2_16x9.png Блаженото наслаждение, от което всяка жена има потребност: 7 хрумвания за масаж у дома На фокус
Когато лятното слънцестоене на седемнайсетата ѝ година наближава, тя желае единствено едно нещо – на тържествената гала по завършването си да се показа добре и да бъде определена от настойник . Въпреки цялата си подготовка обаче най-големият ѝ боязън се сбъдва – на слънцестоенето всичко се обърква и тя е оставена без патронаж .

Внезапно няколко месеца по-късно опозорен северен лорд ѝ предлага своето застъпничество. Макар и подозрителна към желанията му, Бриена няма различен избор с изключение на да одобри. Но лордът има лични аргументи да я потърси – там, където се стаяват мрачно минало и едно дългогодишно възмездие, се надига рисков проект за нападение против краля на Севера . За възвръщането на законната кралица на северния престол. План, в който са забъркани хора, по-близки до Бриена, в сравнение с тя в миналото е предполагала.

Докато война се задава на хоризонта, Бриена би трябвало да избере на кого да остане вярна – на кръвта или на себе си? На дълга или на любовта? Защото една кралица би трябвало да се надигне от сенките и да извоюва короната си. Но коя ще бъде тази кралица?

 книга Ciela Istock

Бунтът на кралицата “ е първата част от дуалогията на младата американска авторка Ребека Рос, която скорострелно набира известност в жанра младежко фентъзи. Българското издание на втората част от поредицата следва , с цел да постави завършек на историята на Бриена – история на отплата и храброст, на кръвен дълг, пристрастеност и една изпепеляваща обич.

Преводът от британски език на „ Бунтът на кралицата “ е на Деница Райкова . Корицата е на Фиделия Косева .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР