Очакваният ремонт на тунела под НДК в София няма да

...
Очакваният ремонт на тунела под НДК в София няма да
Коментари Харесай

Очакваният ремонт на тунела под НДК в София няма да започне и тази година

Очакваният ремонт на тунела под НДК в София няма да стартира и тази година, а също и преместването на трамвайната линия по бул. " Скобелев " - от Петте кьошета до бул. " Витоша ". Срещу нея жителите от региона стачкуват от години и водят каузи против Столична община.  

Това стана ясно при разискването на бюджета на София за 2024 година, в чиято капиталова част въпреки всичко са включени пари за старт на дейностите на въпросния обект, написа " Сега ". По перото " Проектиране и реорганизация на бул. " Скобелев " в това число тунела при НДК " са отпуснати 2,4 млн. лева от общо 15,9 млн. лева, колкото са планувани за ремонта на тези пространства.        

Почти несъмнено обаче средствата ще бъдат трансферирани за следващата година. Причината е, че към момента не е осъществено напълно нужното планиране, въпреки предходните ръководещи от ГЕРБ неведнъж да заявяваха, че преместването на релсите и ремонтът на тунела ще стартират " доста скоро ". За неналичието на подготвеност заяви заместник-председателят на транспортната комисия Андрей Зографски, който стана общински консултант през ноември 2023 година от групата на " ПП/ДБ/ " Спаси София ".

Пространството пред НДК бе главно ремонтирано преди българското европредседателство през 2018 година дружно с тоталното обновяване на самия замък. Рехабилитацията на площада за пред задграничните посетители коства 2,5 млн. лева и бе осъществено от известната строителна компания " Джи Пи Груп ". В разгара на европредседателството част от плочите пред НДК се надигнаха и се наложи незабавен ремонт на ремонта.  

През 2010 година трамваите бяха изведени от тунела при НДК и бяха качени на бул. " Скобелев " поради строителството на метрото, като по обещанията на Столична община това трябваше да продължи най-късно до 2013 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР