Очакваните скорости са 10 пъти по-високи отколкото при 5GЦелта пред

...
Очакваните скорости са 10 пъти по-високи отколкото при 5GЦелта пред
Коментари Харесай

САЩ вече се подготвят за 6G мрежите

Очакваните скорости са 10 пъти по-високи в сравнение с при 5G

Целта пред 6G е „ да свърже целия свят с едно кликване ” (източник: CC0 Public Domain)

Федералната комисия по връзки на Съединени американски щати (FCC) стартира подготовка за проучвания и разработки в региона на мрежите от шесто потомство (6G) и гласоподава единомислещо за отваряне на нов честотен сегмент за 6G услуги, заяви Gizchina.

Eксперименти в региона на 6G и приложенията на мрежите от шесто потомство ще се правят в честотния диапазон от 98GHz до 3THz. Терахерцовият диапазон, в частност, е от 0,3THz до 3THz. Колкото по-висока е честотата, толкоз по-голям размер данни може да се предава за единица време, което покачва скоростта на мрежата.

Теоретично, скоростта на предаване на данни в 6G мрежите може да бъде 10 пъти по-висока, в сравнение с при 5G. И в случай че задачата на мрежите от пето потомство е да дават по-висока скорост, по-висока пропускателна дарба и минимално закъснение, то задачата пред 6G е „ да свърже целия свят с едно кликване ”.
още по тематиката
По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани американските компании да внедрят 5G мрежи в страната допустимо най-бързо и още занапред да мислят за 6G. Тръмп също по този начин съобщи, че е податлив да пусне Huawei в Съединени американски щати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР