Очакваните санкции на Вашингтон срещу Анкара вероятно биха ограничили бъдещи

...
Очакваните санкции на Вашингтон срещу Анкара вероятно биха ограничили бъдещи
Коментари Харесай

Русия - очакваният голям печеливш от налагането на американски санкции срещу Турция

Очакваните наказания на Вашингтон против Анкара евентуално биха лимитирали бъдещи доставки на съветско оръжие за Турция, само че въпреки това биха били в интерес на Москва. Това настояват анализатори в CNBC.

След първата доставка на части за противоракетната система S-400 в този момент вложителите наблюдават развиването на връзките със Съединени американски щати, които през последните месеци оказаха сериозен напън върху турските управляващи поради военната договорка.

Сенаторите упорстват американския президент Доналд Тръмп да наложи наказания на Турция поради съветските S-400.
 Вашингтон желае да накаже Анкара със сурови наказания поради покупката на съветските S-400
Вашингтон желае да накаже Анкара със сурови наказания поради покупката на съветските S-400

Американските управляващи обмислят 3 пакета ограничавания за южната ни съседка

Според признатия през 2017 година закон " За противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания " (CAATSA) против Анкара могат да бъдат подхванати 12 разнообразни ограничаващи ограничения, засягащи износа, защитата, финансовите институции или достъпа до американско финансиране.

Повечето специалисти чакат Вашингтон да се спре на глобите против турските компании, произвеждащи оръжия. Според тях това ще нанесе тежък удар върху отслабналата локална стопанска система. От друга страна при въвеждането на ограничавания, които ще обиден банковата система, може да се чака нов срив на лирата и орязване на кредитния рейтинг на страната.

При всички състояние каквито и наказания да бъдат наложени на Турция те ще доведат до спад в доверието на вложителите изключително като се има поради резултатът от последните дейности на Белия дом през април.

Тогава от Вашингтон стопираха доставките на части за F-35 за южната ни съседка поради договорката за S-400. В резултат турската лира се срина и задълбочи загубите си, като от началото на годината валутата се търгува с 30% надолу.
 Турция складира елементи за американски оръжия под опасността от наказания поради съветските S-400
Турция складира елементи за американски оръжия под опасността от наказания поради съветските S-400

Първата доставка на противоракетната система ще пристигна до 10 дни, настояват локални медии

Защо Русия може да бъде огромният печеливш от американски наказания против Турция?

" Анкара ще страда (бел.ред. при налагането на санкции), а по-тежкият удар ще бъде върху турската стопанска система. Те ще изопнат още повече връзките сред Турция и Съединени американски щати и ще тласнат страната към Русия ", споделя Али Бейкър, който е основан в Анкара политически анализатор.

" Санкциите ще отдалечат Турция от западната орбита и ще я насочат към враговете на Запада в лицето на Русия, Иран и други ", споделя анализаторът от Bluebay Asset Management Тимъти Аш.

Междувременно в отговор на възможни такива дейности на Вашингтон Анкара евентуално ще ограничи достъпа на Съединени американски щати до военновъздушната база Инджирлик в Адана, която е основна за американските интервенции в Близкия Изток.

" Смятам, че Русия надхитри Съединени американски щати през последните години що се отнася до привличането на Турция ", споделя Бейкър. " Би било огромна неточност по този начин да оказват помощ на Москва да реализира своите цели да задълбочи разрива сред Съединени американски щати и Турция и да провокира раздор в НАТО ", добавя той.
 Какво рискува Турция, в случай че купи съветските S-400?
Какво рискува Турция, в случай че купи съветските S-400?

Лирата ще пострада
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР