Очакваните грипни щамове Виктория, Вашингтон, Пукет и Хонгконг, каза пред

...
Очакваните грипни щамове Виктория, Вашингтон, Пукет и Хонгконг, каза пред
Коментари Харесай

Кунчев посочи кога да очакваме сезонният грип у нас

Очакваните грипни варианти " Виктория ", " Вашингтон ", " Пукет " и " Хонгконг ", сподели пред публицисти основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. Той участва на гала по награждаване на представители на районни здравни инспекции.

Щамовете не са нови, само че някои от тях не са циркулирали толкоз интензивно и до известна степен може да се одобри, че хората не са се срещали с тях. Изненада ще бъде, в случай че COVID-19 още веднъж, както предходната година, успее изцяло да отстрани грипа или към този момент той ще откри метод отново да се популяризира и да аргументи в някаква степен зараза, въпреки да не може да се каже до каква степен интензивна, добави още той.

Има дребна възможност човек да се болести по едно и също време и с двата вируса, това е суперинфекция, която утежнява клиничната картина и лекуването, изясни Кунчев.

За грип можем да приказваме към края на годината, а за по-сериозно разпространяване - към края на януари или началото на февруари. Сега стартира акцията за имунизация против грип. В средата на октомври към този момент ще може да стартира и безплатното имунизиране на хората над 65-годишна възраст.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР