Очакваната с огромен интерес битка в първия кръг при жените

...
Очакваната с огромен интерес битка в първия кръг при жените
Коментари Харесай

Серина се разправи брутално с Шарапова на US Open

Очакваната с голям интерес борба в първия кръг при дамите на последния за годината шампионат от Големия шлем US Open сред Серина Уилямс и Мария Шарапова предложи предстояща развръзка. Американката записа 19-а поредна победа над рускинята, а в този момент беше повече от безапелационна - 6:1, 6:1.

Мнозина чакаха драма в конфликта сред двете някогашни номер едно в света, само че такава на корта просто липсваше. След като си размениха по един гейм при започване на първия сет, последва серия от седем следващи елементи за Уилямс, което предреши и изхода на мача.

Шарапова, която цяла година се оплаква от болки в рамото, беше бледа сянка на самата себе си, само че в полза на истината тя съвсем в никакъв случай не е играла на високо равнище против 37-годишната си съперничка. Единствените ѝ две игрови победи над нея са още през 2004 година, когато беше едвам 17-годишна, а третият ѝ триумф пристигна без игра.

Следващата съперничка на Серина ще бъде 121-та в света Кати МакНали, която изненада мнозина с триумфа си в първия кръг над швейцарката Тимеа Бачински, която въпреки в този момент да е 89-та в света, в предишното показваше и положителни игри. МакНали играе с уайлдкард в Ню Йорк.

Убедителна победа на кортовете на Флашинг Медоус записа и по-голямата сестра Уилямс. 39-годишната американка отвя 38-та в света китайка Сайсай Джън с 6:1, 6:0 за към час игра. Така тя откри място във втория кръг, където обаче трудността е надалеч по-сериозно - 5-та в схемата Елина Свитолина.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР