Очакваната инвестиция на компанията е 50 милиона долараОпазването на данните

...
Очакваната инвестиция на компанията е 50 милиона долараОпазването на данните
Коментари Харесай

Acronis планира екип от 300 души за софийския си офис

Очакваната инвестиция на компанията е 50 милиона $

Опазването на данните и контролът върху това кой и по какъв начин ги достъпва ще са от все по-голямо значение отсега нататък, съобщи Сергей Белоусов – създател и основен изпълнителен шеф на Acronis

Д о 300 души ще се разрасне развойният екип у нас на софтуерната компания Acronis , стана ясно през днешния ден при формалното разкриване на офиса на компанията в Сан Стефано Плаца – в центъра на София .

Инвестициите в развойния център ще доближат 50 милиона $ в границите на три години, заяви Сергей Белоусов, създател и основен изпълнителен шеф на Acronis – компания, която създава решения за киберзащита и хибридни облаци.

Софийският офис ще се концентрира върху нововъведенията. По време на откриването, на което участваха заместник-министър-председателят Томислав Дончев и кметът на столицата Йорданка Фандъкова, Белоусов повтори апела си за основаване университет за просвета в София, който да притегли най-хубавите български учени.

„ Вие може да сте скептични, само че аз виждам, че имате капацитет да създадете университет, който да влезе в топ 10 на техническите университети по света ”, съобщи Белоусов. По думите му, сходен ВУЗ у нас може да бъде най-малко толкоз висококласен, колкото са известните университети Карнеги-Мелън и Разузнавателна служба на Турция.

Амбицията на Acronis е поделението й в България да стане главен развоен център в световната конструкция на компанията

Свидетели сме на бурно развиване на интернет на нещата, роботиката, дроновете, самоуправляемите коли, носимите устройства, виртуалната действителност. В основата им стоят автоматизацията, машинното самообразование и изкуственият разсъдък, изясни Белоусов.
още по тематиката
„ Всичко това значи, че на следващия ден машините ще работят с големи размери данни – ще ги натрупат, проучват, ще вземат решения на тази база. А най-лесният метод да измамиш машина е да й подадеш изменени данни ”. Именно това ще е задачата на хакерите отсега нататък – да трансформират данните, с които работят бъдещите интелигентни технологии.

Всички бъдещи кибер-атаки ще са ориентирани към данните – и то най-много към смяната им. Това е повода, заради която опазването на данните и контролът върху това кой и по какъв начин ги достъпва ще са от все по-голямо значение отсега нататък, съобщи Сергей Белоусов.

Решенията за сигурност, които Acronis създава, от ден на ден ще се основават точно в София. Амбицията на компанията е поделението й в България да стане главен развоен център в световната конструкция на компанията, която към този момент има поделения в „ родния ” си Сингапур и в Швейцария.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР