Очаквана развръзка от президентските избори в Румъния. На втори тур

...
Очаквана развръзка от президентските избори в Румъния. На втори тур
Коментари Харесай

Клаус Йоханис и Виорика Дънчила отиват на балотаж в Румъния

Очаквана развръзка от президентските избори в Румъния. На втори тур един против различен ще се изправят досегашният държавен глава Клаус Йоханис и някогашният министър председател Виорика Дънчила.

Йоханис печели съвсем два пъти повече гласове от съперничката си - 39 на 100, а Дънчила - 22 на 100.

Вижте повече в директното включване от Букурещ на журналиста Стилиян Деянов във видеото.

Вчерашният избор ще се запомни с най-ниската изборна интензивност на първи тур на президентски избори от 30 години - едвам 47 на 100. Това, както и изглеждащата сигурна последна победа на Клаус Йоханис, го накара да призове гласоподавателите да не се демобилизират.

Клаус Йоханис: Битката със социалдемократите не е завършила. Имаме още една - да спечелим след две седмици. За втория тур се обръщам към участниците в митингите да гласоподават. Скъпи румънци, гласувайте за една естествена страна.
Всъщност само ниската изборна интензивност защищити от още по-нисък резултат Социалдемократическата партия, изгубила съвсем половината от гласовете си по отношение на предходните президентски избори. Само мощните и локални структури съумяха да извоюват резултат над 20% на някогашния министър председател Виорика Дънчила.
Виорика Дънчила, водач на Социалдемократическата партия: Показахме, че сме до румънците. Надяваме се през идващите две седмици да са на наша страна, в това число и тези, които бяха на друго мнение. Надявам се дружно да спечелим изборите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР