Очакваме всеки момент да се преустановят организираните екскурзии. Виждаме, че

...
Очакваме всеки момент да се преустановят организираните екскурзии. Виждаме, че
Коментари Харесай

Спират екскурзиите в чужбина

Очакваме всеки миг да се преустановят проведените екскурзии. Виждаме, че обстановката е доста динамична, доста страни затварят въздушните си пространства. Най-важно е да се самоограничаваме, да бъдем виновни и да не одобряваме, че апелът да не се пътува не се отнася за нас, тъй като българската страна не може да подсигурява, че друга страна няма да затвори границите си. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на на брифинг в Министерски съвет по отношение на подхванатите ограничения от страна на държавното управление за оказване на подпомагане на българските жители в чужбина, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Една от главните задания пред екипа на Министерство на външните работи е с изключение на да следи интернационалната обстановка и да актуализира информацията, е да оказва подпомагане на българските жители зад граница. Искам още веднъж да прикани нашите сънародници да не пътуват, тъй като макар апелите към момента виждаме много пътувания, които не попадат под определението "неотложен случай ". В тази напрегната обстановка, която се трансформира съвсем през час, редица страни вкараха ограничавания. Полагаме неимоверни старания и единствено до този миг сме оказали подпомагане да приберем над 200 български жители от зад граница. Имаме инструкции към всичките ни представители зад граница да актуализират информацията от съответните страни на всеки три часа, съобщи Захариева.

Министерство на външните работи с нова информация за ограничавания в напредването в Европа и по света

По границите към момента има усложнения и прекосяването на нашите тирове става постепенно. На границата сред Унгария и Австрия сега опашката към Австрия е към 30 км. Искам да уверя нашите съграждани, че към 21 часа през днешния ден ще бъде пусната колоната, ще бъде обезпечен конвой през Унгария, с цел да могат нашите сънародници да се приберат, означи здравният министър.

За групата в Мароко сме в непрекъсната връзка от два дни. Нашето посолство прави всичко допустимо, с цел да направи допустимо тяхното прибиране. Едва преди час Мароко позволи кацането на самолетите и имам увещание, че българите ще качат на втория аероплан довечера, Там се намират още наши съграждани, ще спомагаме и на тях, акцентира Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР