Очакваме сняг в понеделник срещу вторник. Това коментира в Тази

...
Очакваме сняг в понеделник срещу вторник. Това коментира в Тази
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Очакваме сняг в понеделник срещу вторник


Очакваме сняг в понеделник против вторник. Това разяснява в „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев.

Той изясни, че сега атмосферното налягане над е ниско, което може да промени придвижването на циклон, който ще се придвижи през Пиренейския полуостров, през Апенинския и да влезе в Германия и Полша.

Времето на проф. Георги Рачев
Снимка: Редакторски екип


„ Ако циклонът мине западно от България, времето у нас ще остане топло с доста превалявания от дъжд. А в случай че леден въздух от север влезе в тила на циклона, огромните превалявания в неделя могат да станат смесени или да преминат в сняг. Това е „ в случай че, в случай че, в случай че “. Прогнозите се разнопосочни като разрошена коса, дават опция за всевъзможни разновидности “, добави той.

В Европа следва захлаждане, което ще влезе и у нас. Зимата в Централа Европа е налице, безапелационен е климатологът.

„ В София в събота и неделя ще има вятър и превалявания. В понеделник ще има захлаждане. В понеделник, вторник и сряда ще има доста по-ниски температури, само че те остават естествени за средата на месец декември “, посочи проф. Георги Рачев.

Времето на проф. Георги Рачев
Снимка: Редакторски екип


Според него има огромна евентуално да се стигне до стопляне в средата на декември, а към празниците още веднъж ще има захлаждане.

В събота и в неделя в Пловдив още веднъж ще бъде топло, като има опция за повече превалявания. В Боровец температурите ще бъдат позитивни в събота и неделя с превалявания, а от понеделник се чака сняг.

Нищо чудно в Югоизточна България да имаме превалявания от дъжд до идващия четвъртък, добави проф. Рачев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР