Очакваме следващото увеличение на учителските заплати – с 20%, да

...
Очакваме следващото увеличение на учителските заплати – с 20%, да
Коментари Харесай

Учителските заплати скачат до 1500 лв.

Очакваме идващото нарастване на учителските заплати – с 20%, да е реалност или януари или март месец. Това ще е стъпка в вярната посока по този начин, че до края на ръководството на това държавно управление учителската заплата ще доближи или ще изпревари 1500 лв.. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия Юлиян Петров от КТ " Подкрепа ".

Навсякъде по света обаче учителят е преподавател поради признанието и заема на доверие към него. Професията на учителя по света е уважавана от децата и е освободена от несвойствените проблеми, присъщи за българския преподавател, като да вземем за пример това да отделя часове за писане на отчети, доклади и прогнози. От това ученикът няма изгода, родителят няма изгода и обществото няма изгода.

Над 70% от учители споделят, че в последните години не усещат понижаване на бумащината, съобщи Петров. Българският преподавател е подложен на сериозен стрес за реализиране на високи резултати, без нужното подпомагане от страна на родителите и обществеността. Стои и въпросът за дисциплината – да вземем за пример, когато възпитаник е осъден по-строго и има неодобрение от страна на родителите, се случва да бъдат анулирани решения на педагогичен препоръки, уточни синдикалистът. Българският преподавател има потребност от отбрана и заем на доверие, сподели още Юлиян Петров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР