Очакваме рязък спад на заболеваемостта и смъртността след около две

...
Очакваме рязък спад на заболеваемостта и смъртността след около две
Коментари Харесай

Проф. Богов: Отново призоваваме за дистанция и носене на маски

 Очакваме внезапен спад на заболеваемостта и смъртността след към две седмици в резултат на по-строгите ограничения. Това сподели в " Тази заран “ шефът на Александровска болница проф. Борис Богов.

По думите му задачата им е да се даде глътка въздух на медиците на първа линия, които се борят с ковид и които са на ръба на силите си. " Това са разбори, които се вършат въз основата на критерии, които следваме от развити европейски страни. Отпускането на ограниченията след 21 декември обаче ще бъде гладко. Отново ще призоваваме за отдалеченост и носене на маски “, изясни Богов.

Той изясни още, че учебните заведения, детските градини и моловете са огнищата на инфекциите. " Няма доктор, който да се е заразил в работната среда – има единици. Основно това се случва на открито “, разяснява доктор Борис Богов.

По отношение на обстановката в Александровска болница той изясни, че тя е комплицирана и динамична. За момента обаче лекарите там се оправят, включват се и доста доброволци. " Все още молим към повече доброволци “, добави шефът на здравното заведение. Повече от 85 медици от Александровска болница са инфектирани с ковид. Очаква се да завърши карантинният им интервал и те да се върнат на работа.

В здравното заведение всекидневно борбата с заболяването губят сред двама и четирима пациенти. Най-засегната група остават хората над 60-годишна възраст и тези със съпътстващи болести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР