Очакваме през юни всички държави-членки на ЕС да дадат зелена

...
Очакваме през юни всички държави-членки на ЕС да дадат зелена
Коментари Харесай

Скопие очаква през юни дата за преговори с ЕС

" Очакваме през юни всички държави-членки на Европейски Съюз да дадат зелена светлина на страната ни. Очаквам Брюксел най-сетне да разгласи датата за договаряния с Република Северна Македония. Страната ни има солидно досие, което ни разрешава да бъдем оптимисти.
Република Северна Македония се потвърди като сполучлив модел за Западните Балкани за доста къс интервал от време и потвърди, че не желаеме да приказваме за замразени спорове и че тези исторически спорове могат да се трансфорат в другарство и огромно преимущество “. Това съобщи заместник-министърът на външните работи Андрей Жерновски, преди стартирането на форума " Укрепване на европейската интеграция на Западните Балкани – учейки се от предишното, подготвяйки бъдещето ", проведен от Института за народна власт " Социетас Цивилис " - Скопие в съдействие с Центъра за източни проучвания от Варшава и посолството на Република Полша в Скопие.
" Разбира се, това решение зависи освен от нас, то зависи от изхода на изборите за Европейски парламент. Но чакаме победа на проевропейските сили, които работят за единение и сливане на континента и сме оптимисти, че най-сетне ще реализираме дата за договаряне ", сподели зам-министърът, представен от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР