Очакваме през ноември окончателният текст, с който ще се регулира

...
Очакваме през ноември окончателният текст, с който ще се регулира
Коментари Харесай

През ноември се очаква да бъде регулирано движението с тротинетки

Очакваме през ноември окончателният текст, с който ще се контролира придвижването на електрическите тротинетки, да влезе за разискване в Народното събрание. Това сподели в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Иван Петков от Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

 Иван Петков: Всички би трябвало да знаят какви са техните права и отговорности, откакто бъдат признати текстовете ще бъде регламентирано, че те се движат в най-дясната част на платното за придвижване, когато няма велоинфраструктура. Допълнително има условия за скоростни автомагистрали в градска среда да им бъде неразрешено, а за втори клас улици - единствено в случай че има велоалеи.
Васил Долапчиев от Съюза на слепите в България разяснява, че придвижването и изоставянето на тротинетките по тротоарите е спомагателен проблем. Той прикани за надзор и наказания.
 Ще има ли правила за напредването с тротинетки? Ще има ли правила за напредването с тротинетки?
Електрическа тротинетка провокира злополука до Софийския университет. Това е петият случай на случай с тротинетка в столицата от началото на годин...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР