Очакваме понижение на температурите, гръмотевични бури, валежи и градушкиПрез нощта

...
Очакваме понижение на температурите, гръмотевични бури, валежи и градушкиПрез нощта
Коментари Харесай

Студен фронт разваля времето в сряда

Очакваме намаляване на температурите, гръмотевични стихии, превалявания и градушки

През нощта против сряда почналите превалявания от запад ще обзет Западна и Северозападна България и на доста места ще превали и прегърми. Повишава се вероятността от мощни пориви напразно и дребна градушка. Явленията до сутринта ще затихнат. Над останалата част от страната ще е най-вече ясно и безшумно, осведоми.

Минималните температури ще останат без смяна и ще са сред 15° и 23°С. Най-високи чакаме да са стойностите в Дунавската низина Сандански - до 18-23°С.

Третият ден от новата седмица ще стартира със слънчево време. Около обяд над Западна и Централна България обаче ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Повишава се вероятността и от междинна по мярка градушка.



Над останалата част от страната към момента ще се задържи най-вече слънчево и горещо. Вятърът над тези региони към момента ще е от югоизток. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще стартира да нахлува леден въздух.

Максималните температури ще бъдат в необятен интервал- сред 28°С в западните региони до 36°С тук-там в Източна България.



Екипът на MeteoBalkans издава карта с предизвестия за рисково време, които са годни за сряда. (Забележка: Опасните феномени ще са към обяд и следобяд. Картата демонстрира регионите, където те са най-вероятни).

Жълт код: Издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л/кв.м. Валежите над тези региони ще са най-вече в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Оранжев код: Валежите на доста места ще са обилни. Над посочените региони те ще са най-вече в следобедните часове и ще са съпроводени от мощни пориви напразно и засилена гръмотевична активност. Бурите могат да носят дребна и междинна по мярка градушка. На обособени региони в страната и на Балканите предстоящите превалявания могат да доближат до 25-40 л/кв.м.

Времето по Черноморието

През нощта ще е ясно, а денем - най-вече слънчево и топло. Максимални температури на въздуха - 29°-31°. Температурите на морската вода ще са 25°-26°.

Времето в София

През нощта против сряда вероятността от гръмотевични стихии ще е висока. Времето ще е облачно и тук-там в Софийското поле са вероятни превалявания и гръмотевици. Явленията след среднощ ще затихват. Минималните стойности ще са сред 15-16°С.

Времето денем ще се скапва до обяд, на доста места ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Очакваните оптимални температури ще се намалят до 28°С.

Времето в планините

Планината няма да е подобаваща за туризъм - чакаме захлаждане и проливни превалявания.

Около обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа мощен вятър от северозапад и ще става студено. Максимална температура на височина 1200-1300 метра ще надминат 22°, на 2000 метра - към 15°.

Времето на Балканите

Силни гръмотевични стихии чакаме над Сърбия, Северна Македония, България и Северна Гърция. Причината за развалянето на времето е леден атмосферен фронт, който ще дестабилизира атмосферата над Западните и Централните Балкани.

Над останалата част от полуострова ще е най-вече слънчево и топло. Причината за това е мощен транспорт на по-топла въздушна маса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР