Очакваме пик на COVID-19 в края на този месец или

...
Очакваме пик на COVID-19 в края на този месец или
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Очакваме пик на COVID-19 в края на месеца

Очакваме пик на COVID-19 в края на този месец или при започване на идващия. Това съобщи пред Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев.

" Аз се имунизирах и нямам никакви странични реакции ", означи лекарят, разкривайки и документа си за имунизация, публикуван през вчерашния ден. Във вчерашния ден министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов

" Възможно е да се заразим сред двете дози на имунизацията, изключително в случай че има по-голям вирусен товар – както е при лекарите. Десетократно се намалява рискът от тежко боледуване сред двете дози ", разкри доктор Симидчиев.

" В Норвегия има данни за 30 умряли след имунизация - това са възрастни хора. На дневна база умират по 46 души от тази група. Няма увеличение на честотата на умряли ", разяснява още той.

" При всеобщата имунизация има големи логистични разпределения и доста стадии. Масовата имунизация ще ни докара до справяне с вируса и доста малко инфектирани. За мен е значима скоростта на слагането на имунизациите. Която и ваксина да излезе, тя е ефикасна и безвредна ", уверен е доктор Симидчиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР