Очакваме около 280 000 пътувания за 24 май. Само времето

...
Очакваме около 280 000 пътувания за 24 май. Само времето
Коментари Харесай

Румен Драганов: Туристическият бранш очаква 280 000 пътувания за 24 май

„ Очакваме към 280 000 пътувания за 24 май. Само времето да е хубаво. Ще видите задръстени автомагистрали ”. Това предвижда в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините ” по Нова тв Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

„ За 3 дни за 24 май към 250 къщи за посетители паднаха от търсачките, което значи купени. Това значи, че хората ще пътуват ”, изясни още Драганов.

„ Нищо не може да помрачи светлото бъдеще на българския туризъм ”, съобщи той по отношение на отварянето на границите и опцията българският курортист за избере Гърция.

„ Миналата година имаме над 20 милиона пътувания на българи в България. В Гърция отиват към 650 000. Почти толкоз гърци идват в България ”, изясни Драганов. По думите му хората, които почиват в Гърция лятото, почиват в България за Великден или Гергьовден.

„ Имаме толкоз доста пътувания в България. По 1 май 40 000 коли бяха засечени от Министерство на вътрешните работи на бариерата да не напущат София ”, счита още Драганов. Освен това хотелите в страната работят. „ В търсачките има оповестени 6120 хотела, които работят сега в България ”, сподели специалистът.

По време на изключителното състояние има най-сериозен спад. По думите му през март са осъществени към 50% от плануваните пътувания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР