Очакваме над 340 000 българи да тръгнат на път за

...
Очакваме над 340 000 българи да тръгнат на път за
Коментари Харесай

У нас или в чужбина? Къде ще посрещнат Великден българите

Очакваме над 340 000 българи да тръгнат на път за великденските празници.

" По-голяма част от българите ще бъдат у нас, а в чужбина ще бъдат към 60 000. 280 000 са пътуванията, които ще бъдат в България. Това са числата, които следим в годината, в която Великден не е обвързван с майските празници. Миналата година той беше обвързван и първата десетдневка на май имахме над милион пътувания в България. Около 290 лева ще коства пътуването на българина у нас, а в чужбина - над 400 лева ", сподели шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов.

Според него през май също се чакат интензивни пътувания, в това число и в планините.

" Имаме и 70 000 чужденци, които ще дойдат в България. За месеца ще влязат малко над половин милион чужденци в страната. През предишния месец бяха 440 000. Очакваме растеж на пътуванията към България, той ще е към 20,5%. Около 50 хиляди ще бъдат тези, които ще влязат от Русия, предходните години бяха сред от 400 до 500 хиляди ", добави Драганов.

Той показа, че чакат и доста чужденци от Средния Изток.

" Вече никой не мисли за " зеления документ ". Туристите още преди този момент много надменно се отнасяха към цялата обстановка. Дори да пътуваш до Африка, Азия - всеки би трябвало да бъде имунизиран за нещо. Това не е нещо ново за туризма. Продажбата на PCR проби се трансформира в златна мина, безспорен търговски интерес. Няма нищо общо с живота и здравето на хората ", безапелационен е шефът на Института за разбори и оценки в туризма пред bgonair.

Румен Драганов посочи, че повече от половината от украинските бежанци, които са останали у нас, не са в хотели.

" Тези, които са в хотели, е краткотрайна и много скъпа мярка, тъй като против 2 400 лева, които получават двама души за една стая, те умерено могат да си наемат апартамент, където и да било. Има забавяния с заплащането на хотелиерите. А откакто тези хора са минали през хотелите, на доста от тях ще се наложи ремонт. Това е доста по-различно от хората, които са туристи ", добави специалистът.

Той е безапелационен, че сме дали най-хубавото, което може да се даде.

" Хотелиерите демонстрираха подвиг - нито им се заплаща, само че вършат всичко допустимо, с цел да ги обгрижват. За пръв път виждаме, че бежанците са много удовлетворени, поддържат хотелиерите. А тези, които желаят да останат по-дълго тук, желаят да работят и да се устроят ", напомни Драганов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР