Очакваме на 25 март да бъде публикуван дневния ред на

...
Очакваме на 25 март да бъде публикуван дневния ред на
Коментари Харесай

Превозвачите готвят нов протест в Страсбург на 27 март

" Очакваме на 25 март да бъде оповестен дневния ред на последната сесия на този Европарламент и в случай че точките по мобилен пакет 1 са включени, на 27 март ще проведем митинг в Страсбург с сътрудниците си от Румъния, Латвия, Литва, Полша и Унгария. Хубавото е, че през днешния ден имаме общо заседание на превозваческите компании в Пловдив и ще обсъдим ограниченията за митинг ". Това съобщи Ангел Траков, ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи.


Протестът ще премине както към този момент провелия се в Брюксел. Възможно е камиони да блокират улиците на Страсбург, има и други хрумвания, хората са подготвени на крайни ограничения, сподели още Траков.
Ангел Траков, ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи: Хората са безпределно обезпокоени и изнервени от обстановката, защото за следващ път ставаме очевидци на една икономическа война, която се води против България, само че с политически средства. Това, което като отрасъл можем да създадем в тази война, е да протестираме с всички законови средства, с цел да можем да повлияем на това политическо решение и да останем като бизнес.
За късото време, в което се разбра, че макар всички старания, проектът за подвижност е допустимо да се преглежда от настоящия Европарламент, българските превозвачи са наели един аероплан, който ще закара 100-150 протестиращи до Страсбург на 27 март и ще ги върне същия ден назад.

Ангел Траков прикани всички политически сили, всички водачи, всички хора, които могат да повлияят на решението, да го създадат.

Сред най-притеснителните точки за превозвачите от България, както и другите страни от Източна Европа, е условието колите и водачите да се прибират на 20 дни в страната си, а компаниите да заплащат европейски ставки.
 Българските превозвачи готвят митинг против пакета Българските превозвачи готвят митинг против пакета "Мобилност " в Страсбург
Българските превозвачи се готвят на 27 март за митинг пред Европейския парламент в Страсбург против предстоящото гласоподаване на пакет "Мобилност ". Това съ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР