Очакваме много от Българското председателство, то е отлично подготвено от

...
Очакваме много от Българското председателство, то е отлично подготвено от
Коментари Харесай

Меркел: Скоро в България постепенно ще започнат да се въвеждат правилата на Шенген



Очакваме доста от Българското председателство, то е чудесно квалифицирано от българското държавно управление. Това сподели немският канцлер Ангела Меркел , която е на посещаване в България. Мотото „ Съединението прави силата “ е тъкмо това мото, от което има потребност Европейски Съюз. 

България може да направи доста във връзка с своите добросъседски връзки , сподели Меркел и добави: Затова през днешния ден наред с развиването в България, доста интензивно говорихме за съседските връзки, да вземем за пример за проекта на България да организира в София неофициална среща на върха, отдадена на тематиката Западни Балкани, с цел да може страните от Западните Балкани да имат европейска вероятност и да решат огромна част от своите проблеми. Можем да разчитаме на ръководството в България. Зная, че Председателството е доста добре квалифицирано. Напълно споделяме задачите му.

Добрият живот в мирна Европа се нуждае и от присъединяване на Западните Балкани – те да получат европейска вероятност. Трябва да покажем забележими триумфи. Знам това от така наречен Берлински развой. Тази година ще поканя Англия към този развой и ще работим ръка за ръка.

За нас е значимо присъединението да стане на основата на извършване на критериите . Ние може да отваряме глави за договаряния, може да водим договаряния, само че съответната страна би трябвало да покаже резултати. 

Трябва да улесним процеса на съгласуваност, т.е. да дадем опция на хората да се свържат благодарение на инфраструктура - по път и с железопътен превоз. Говорихме за това, че ще насърчим инфраструктурните планове. България и Германия ще работят в тясно съдействие. 
Меркел акцентира като различен акцент съседството с Турция. Говорихме по въпросите за миграцията. Искам да благодаря на България за метода, по който пази нашата външна граница. Тази задача е извънредно тежка, изключително на българо-турската граница.
Ангела Меркел приветства самодейността на българския министър председател за среща на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, на Комисията Жан-Клод Юнкер и на Народното събрание Антонио Таяни с президента на Турция Реджеп Ердоган във Варна, където намерено да се приказва по всички нерешени въпроси
Имаме потребност от подредени връзки, с цел да можем да решаваме проблемите, които пораждат.   
Тя приветства и концепцията на България да построи във Варна газов хъб , който да диверсифицира доставките на газ в Европейски Съюз. Германският канцлер съобщи изрично, че Германия ще продължи да работи на страната на България и да поддържа плановете й. 

В  най-скоро време последователно и на стадии ще стартират да се вкарват разпоредбите на Шенгенското пространство, преди всичко по летищата , сподели още немският канцлер.

Обсъждаме от дълго време въпроса за присъединението на България към Шенген. Виждаме какви старания се поставят и ви поддържаме. България на процедура към днешна дата към този момент пази външна граница на Съюза, имайки поради българо-турската граница. Не мога да кажа съответна дата. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР