Очакваме много добър ръст на туристите през лято 2018, който

...
Очакваме много добър ръст на туристите през лято 2018, който
Коментари Харесай

Ангелкова очаква 5% увеличение на чуждестранните посещения за лятото

Очакваме доста добър растеж на туристите през лято 2018, който не можем да реализираме без дейното партньорство на бизнеса. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на новия сезон в Слънчев бряг. Тя предвижда 5% нарастване при задграничните визити за лятото по отношение на рекордната 2017 година и планува растежи от пазари като Германия, Израел, Полша, Чехия, Франция, даже от Съединени американски щати, където предходната година за първи път започва акцията за цифрова реклама на страната ни.

Министърът уточни, че пътуванията за лятна отмора по Черноморието са измежду най-предпочитаните от туристите у нас. Това прави морския туризъм главен и основен артикул за устойчивото развиване на целия бранш. Над 70 на 100 от туристите идват в България за лятна почивка, акцентира тя и напомни, че през интервала юни–септември 2017 година задграничните туристически визити бяха над 5,3 млн. Очакваме и българите, пътували през този интервал, да се усилят до 1,9 млн. по отношение на 1,6 млн. души година по-рано.

Министър Ангелкова поздрави локалната власт и управата на държавното дружество за напъните да развиват най-големия ни курортен комплекс като още по-гостоприемен и прелъстителен. Тук през сезона също се чакат повече гости. Един от индикаторите е увеличеният брой декларирани полети към Летище Бургас. Данните все още са за растеж на самолетодвиженията от 18%, повече са и декларираните полети от Германия, Полша, Англия, Чехия, Израел. През предишното лято пренощувалите в местата за настаняване в курорта са били над 756 хиляди, а осъществените нощувки повече от 5 млн. Близо 6% е растежът в приходите от нощувки, достигайки близо 270 млн. лева

Министър Ангелкова пожела на бизнеса сполучлива работа и даде обещание подпомагане за решение на всички въпроси, свързани с качеството на услугите и обслужването на високо равнище. Продаваме високо качество на рационална цена и ставаме все по-предпочитана лятна дестинация макар голямата конкуренция в района, заключи тя. На церемонията бяха още изпълнителният шеф на „ Слънчев бряг “ АД Златко Димитров, депутатите Димитър Бойчев и Диана Саватева, зам.-областният шеф на Бургас Севдалина Турманова и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР