Очакваме КЗК и КЕВР да се произнесат за сделката за

...
Очакваме КЗК и КЕВР да се произнесат за сделката за
Коментари Харесай

Асен Христов от „Еврохолд“: 335 млн. евро ще платим за ЧЕЗ, 300 млн. са от две банки

Очакваме Комисия за защита на конкуренцията и КЕВР да се произнесат за договорката за закупуване на ЧЕЗ. Интересуваме се от договорката повече от 8 месеца. Преговорите започнаха през февруари. ЧЕЗ взеха решение да създадат нещо като втори търг.
Това сподели по БТВ Асен Христов от „ Еврохолд “, компанията, която желае да купи ЧЕЗ. Нашата оферта се оказа по-добра от индийската компания. 335 млн. евро ще заплатим на ЧЕЗ. Парите са от два източника. Единият е от две огромни капиталови банки, които ще дават над 300 млн. лева Сделката е по силите ни. Парите ще бъдат платени незабавно.

КФН ние непрестанно им се отчитаме. „ Еврохолд “ получи позволение от 7 регулатора. Ние сме в автомобилния бизнес повече от 15 години. Имаме желание да излезем от този бизнес и да влезем в различен. Ние слаби компании ги вършим мощни. Не се одобрявам като „ Втората Гинка “. Това е метафора. Търсим под вола теле. Обадих се на Йордан Цонев за думите му „ тежка корупционна тишина “. Той сподели, че това не е негово мнение, а на хора от Движение за права и свободи. Много жълти медии шумят по договорката. Моля политиците, в това число Цонев, да се въздържат от политически изявления. С Йордан Цонев се познаваме от дълго време.

Аз се гордея, че направих Цвета Караянчева шеф на цех. Ние й гласувахме доверие. Аз познавам доста хора в България. Срещал съм с Бойко Борисов. С Цветан Цветанов се познаваме още до момента в който бях студент. Това не значи, че работя с политиците. Борисов в този момент е министър председател, на следващия ден може да е някой различен. Никога „ Еврохолд “ не се е забърквал в политически скандал. От нас не зависи цената на тока.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР