Очакваме изпълнение на публично поетите ангажименти от страна на колегите

...
Очакваме изпълнение на публично поетите ангажименти от страна на колегите
Коментари Харесай

Христо Иванов: Очакваме изпълнение на ангажиментите, поети от ГЕРБ-СДС

„ Очакваме осъществяване на обществено поетите задължения от страна на сътрудниците от ГЕРБ-СДС. Нови претенции няма. “

Това съобщи ръководителят на „ Да, България “ и народен представител от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ Христо Иванов за „ NOVA “. Той посочи, че всяко условие от през вчерашния ден е било написано в декларацията , която акад. Николай Денков и Мария Габриел са прочели пред публицисти по време на образуването на кабинета. По думите му от коалцията не желаят да вземат решение кадрови въпроси, а слагат 7 точки, свързани с политики .

„ Ако не стартираме да променяме изискванията, при които се упражнява властта, не може да стабилизираме политическата обстановка. Нямаме взаимни доказателства, че имаме едни и същи политически цели “, добави той.

Съпредседателят на ПП-ДБ съобщи, че се упорства за явен механизъм , при който с ГЕРБ всяка седмица да се разискват въпроси , свързани с кабинета .

„ ГЕРБ имат искания и това е разбираемо и обикновено, само че би трябвало да има явен формат за разискването на тези искания. Трябва да има схващане, че няма по какъв начин страната да продължи както до момента. Трябва всички да разберем – от водачите до всяка локална конструкция, че не може към този момент по този начин “ , сподели още Иванов. А във връзка с кадровите въпроси съгласно него би трябвало да се смени философията:

„ Въпросът не е кой, а по какъв начин. “

„ Има един прекрасен британски лаф, че има един миг, в който играта (на карти) не си коства срещата. Нашата решителност не е да хвърлим картите, а да променим страната градивно и рационално. Трябва да е ясно, че няма да стане както досега “ , добави той.

Съпредседателят на „ Демократична България “ разяснява и номинацията за кмет на София , която ще бъде оповестена от обединяването на 27 юни: „ Добрата вест е, че в София ще има огромно обединяване на всички публични сили, които са посочили, че имат предпочитание да развиват страната напред и да я реформират. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР