Очакваме Европейската прокуратура да заработи ефективно по сигнали за корупция

...
Очакваме Европейската прокуратура да заработи ефективно по сигнали за корупция
Коментари Харесай

БСП се надяват Европейската прокуратура да нищи измами с евросредства

" Очакваме Европейската прокуратура да проработи дейно по сигнали за корупция с евросредства ". Това съобщи Деница Златева след среща с евродепутати от левицата, на която са разисквани приоритните насоки в работата им. „ Българска социалистическа партия когато има сигнали за злоупотреби с евросредства, като да вземем за пример този, който внесохме в ОЛАФ за некачественото пътно строителство, ще ги внася и препраща “, съобщи Златева. Тя посочи, че такива следствия ще са от голям интерес и за българските жители и уточни като емблематичен образец ремонта на софийската улица „ Граф Игнатиев “.
„ Навсякъде, където има такива злоупотреби – дали в локална власт, без значение дали по време или след акция, дали става дума за градеж на автомагистрали, на пътища за стоеж на игрища в дребни обитаеми места, за поправки и саниране на заведения, дали за други планове, по които са кандидатствали и частни бенефициенти – щом има подозрения и са предоставени съответни обстоятелства на проверяващите органи, те би трябвало да бъдат разследвани “, безапелационна е Златева.
Никакво лъкатушене по тематиката Шенген; отбрана на българския интерес в диалозите по промяната на така наречен „ Дъблински правилник “; опазване на кохезионната политика в бюджета на ЕС; повече внимание към проблемите на българите във Великобритания; търсене на най-благоприятно развиване за нас по пакета „ Мобилност “ – тези насоки оповестиха като предпочитани след срещата евродепутатите Петър Витанов и Цветелина Пенкова.
Не всичко е изгубено по пакета “Мобилност “, счита евродепутатът Петър Витанов. „ Ако отидем на триалог, имаме по-добра изходна позиция, по отношение на предходния мандат, заради обстоятелството, че Румъния ще получи еврокомисар по превоза, а Румъния напълно поддържа нашите визии “, сподели той. Витанов посочи, че липсва оценка на въздействието на пакета, а ограниченията в него засягат околната среда. Прието е в Европейския парламент предлагането празните камиони на всеки 4 седмици да се връщат в страната по регистрация на компанията, само че няма оценка по какъв начин ще повлияе на околната среда и по какъв начин кореспондира с главните цели освен на групата на социалистите и на демократите, само че и на новия Европейски парламент, означи Витанов. „ Основен приоритет на новия Екологичен потенциал е зелената стопанска система и зеления превоз. Това е тъкмо в несъгласие на тези цели “, акцентира той. Според него „ в случай че бъде признат пакета, стотици хиляди хора ще останат без работа, ще се усили замърсяването на въздуха, ще се провокира нова социално-трудова вълна от мигранти в посока Западна Европа и не на последно място – ще се усили цената за всяка една стока, тъй като ще се увеличи цената за нейното превозване “.
Ако успеем да убедим нашите европейски сътрудници в тези причини, ще имаме по-добра база за договаряния, уверен е Витанов.
Във връзка с напускането на Европейски Съюз от Англия, евродепутатът Цветелина Пенкова прикани държавното управление да следи тематиката по-активно. " Brexit без договорка ще докара до доста сериозен политически и стопански безпорядък, което визира и българите, живеещи на острова. Към момента българското държавно управление мълчи по въпроса за отбраната им, до момента в който доста други страни взеха съответни ограничения ", означи тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР