Очакваме да се разкрият 30 000 работни места в Зоната

...
Очакваме да се разкрият 30 000 работни места в Зоната
Коментари Харесай

Очакват да се отворят 30 000 работни места

Очакваме да се разкрият 30 000 работни места в Зоната за нововъведения и развиване – Варна, заяви регионалният шеф Стоян Пасев на среща с известни и публично дейни дами в района за празника 8-ми март.

Той напомни, че мегапроектът е на 4 общини-Варна, Белослав, Аксаково и Девня с алтернатива за присъединение и на други. Държавата също ще се включи и ще подкрепи построяването на инфраструктурата, сподели Пасев.

Според плана зоната ще се шири на терен от 5 000 дка, който е ситуиран на територията на община Девня наоколо до пристанище Варна-Запад. Миналата година кметовете на 4-те общини подписаха меморандум за основаване на Зона за нововъведения и развиване -Варна.

Целта е да се развият опциите за вложения, като се съчетават преимуществата на общините-свободни терени, логистика, пристанищните мощности към Варненското езеро и работна ръка. Вече има деклариран интерес както от доста български, по този начин и задгранични вложители, в това число и от балканските страни, уточни регионалният шеф на Варна.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР